/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett az új Renault Scénic

2012. január 20. 13:53   |   Autoblog
címkék:  

Új fizimiskával, szebb belső térrel és néhány technikai újdonsággal kezdte az újévet a Renault Scénic. A kompakt egyterűek szegmensében ma legalább 15 különböző modell verseng a vásárlók kegyeiért, ezért a Renault úgy érezte, ideje egy picit magasabb szintre léptetni az osztályalapító Scénic családot. Az új modellek forgalmazása Magyarországon január 23-án kezdődik, az indulóár 4 690 000 forint.

A 2012-es esztendőre a Scenic frontrészét teljesen áttervezték a lámpáktól a motorházon át a lökhárítóig és az A-oszlopig bezárólag. Mindez az eddiginél jóval határozottabb, erőteljesebb megjelenést ad az autónak, melyet a króm és fényes fekete díszítések, illetve a LED-es nappali menetfény tesznek teljessé. A hosszú Grand Scénic változat szélesebb első légbeömlővel és tetőrudakkal érkezik. Emellett két új fényezés is megjelent a palettán, a gránátvörös és a Majorelle kék.  

Az utastérben ezzel párhuzamosan új anyagok, színkombinációk és díszítőelemek jelentek meg, de a műszerfali kijelzők grafikáján és megvilágításán is változtattak. A lényeg azonban az, hogy a Renault buszlimuzinok továbbra is a szegmens egyik legnagyobb belső terét kínálják. A Grand Scénic modellben a második sori utasok 235-275 mm, a harmadik sorban ülők 102 mm-es lábteret élvezhetnek, a kabinban elhelyezett tárolók űrmérete pedig összesen 86-92 liter.

Mind az első anyósülés, mind a hátsó ülések támlája lefektethető, s ha még nagyobb helyre van szükség, a második sori ülések kivehetőek. A két leghátsó szék a csomagtér padlójában tűntethető el. A Grand Scénic esetében a raktér így 2 köbmétert meghaladó méretűre növelhető.

A Renault kínálatában elsőként az új Scénic modellekben jelenik meg a Visio System, mely magában foglalja a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert és az automatikus fényszóró-vezérlést, mely a fény- és forgalmi viszonyoknak megfelelően kapcsolja a távolsági fényszórót. A szériafelszereltség része az emelkedőn való elindulást segítő rendszer (Hill Start Assist), az USB-csatlakozóval ellátott MP3 CD-s rádió, továbbá a levegő minőség szenzor, amely automatikusan belső keringtetésre vált át, ha szennyezett külső levegőt érzékel.

A kínálat a Scénic és Grand Scénic modellen ugyanolyan felépítésű, a már jól ismert Expression, Dynamique és Privilege felszereltségi szintek mellett egy új, Bose felszereltség jelenik meg, mely a Renault magasabb kategóriájú autóiból ismert kiváló hangzást kínálja a Scénic és Grand Scénic utasai számára is.

Idén két új Energy erőforrás csatlakozik a Scénic motorpalettájához. Egyik az Energy dCi 110, amely a márka legjobban fogyó 1,5 literes dCi 110 motorját váltja majd fel. A vadonatúj hajtómű 105 g/km-es széndioxid-kibocsátással és 4,1 literes átlagfogyasztással büszkélkedhet, ami 16 százalékos javulást jelent az elődhöz képest. Eközben a nyomatéka 20 Nm-rel, 260 Nm-re emelkedett. A másik pedig a tavasszal bemutatkozó, mindössze 1198 köbcentis, 115 lóerős Energy turbómotor, amely a 110 lovas 1,6 16V motornál 20 százalékkal takarékosabb.

Magyarországon már rendelhetők a vadonatúj Scénic modellek, akciósan 4 690 000 forinttól.  

Scénic árak:

Grand Scénic árak:

 


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

Kapcsolódó cikkek

Autóteszt

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!