/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
dsg, flotta, seat, tarraco

1,5 tsi dsg

Új, vonzó alapváltozatot kap a SEAT Tarraco

időpont:2019. december 31. 16:00

szerző:Autoblog

címkék:

A SEAT tovább bővíti nagyméretű szabadidőautója modellválasztékát. A fronthajtású Tarraco eddig csak manuális váltóval volt elérhető, ám mostantól fejlett 7-sebességes DSG automataváltóval is kapható.

dsg, tiguan, új tiguan, volkswagen, vw

autóblog teszt

Remek folytatás: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG Highline 4Motion

időpont:2016. augusztus 29. 13:25

szerző:Autoblog

címkék:

A Tiguan második generációja a VW konszern szabadidőautói közül elsőként épült az új MQB padlólemezre. Emiatt rengeteg pozitívum történt: a karosszéria átváltozott, a belső tér tágasabb lett, bent pedig kizárólag a legkorszerűbb megoldásokkal találkozunk.

autóteszt, dsg, golf, passat, polo, volkswagen

AUTÓBLOG TESZT

MiniGolf – Volkswagen Polo 1.2 TSI DSG teszt

időpont:2015. február 01. 08:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Frissítette népszerű kisautóját a Volkswagen, mi pedig elvittük egy hétre annak turbós benzinessel és automatával szerelt változatát, hogy rádöbbenjünk, mekkorát fejlődött ez a kategória is. De vajon mit kérnek a minőségért a németek?

b&b, dsg, passat, tuning, volkswagen

Merénylet a motornak

300 lóerős lett a 2.0 literes dízel Passat

időpont:2015. január 03. 12:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A legújabb Volkswagen Passat gyárilag kap egy 240 lóerős biturbó dízelmotort, ám a B&B tuningcég úgy gondolta, bizonyos helyzetekben ez is bizonyulhat kevésnek, így hozzácsaptak még 60 lóerőt és 130 Newtonmétert az olajkályha teljesítményéhez.

dsg, fenntartható, passat, volkswagen

fenntartható jövő

Szuperdízel és 10-fokozatú DSG a Volkswagentől

időpont:2014. november 11. 20:30

szerző:Autoblog

címkék:

Az autógyártók manapság igyekeznek minden gramm széndioxidot és minden csepp üzemanyagot megtakarítani annak érdekében, hogy még fenntarthatóbb módon „guruljanak” a jövőbe. Így olyan technikai csodák születnek, mint a háromfeltöltős TDI motor és a 10-fokozatú DSG váltó.

autóteszt, dsg, passat, volkswagen

AUTÓBLOG TESZT

Ami jó, az jó: Volkswagen Passat 2,0 TDI DSG Highline

időpont:2011. augusztus 05. 20:05

szerző:Autoblog

címkék:

A Passat a hetedik generációnál és több mint 15 millió eladott példánynál jár, népszerűsége pedig töretlen. Titka az, hogy „tökéletes", tehát minden területen példásan teljesít. A közkedvelt kétliteres dízelmotorral és duplakuplungos váltóval teszteltük.

bioetanol, bluemotion, cng, dsg, e85, ecofuel, párizs, passat, volkswagen

SOKAT FEJLŐDÖTT

Novemberben itt az új Passat

időpont:2010. október 03. 23:48

szerző:Autoblog

címkék:

Párizsban bemutatkozott a hetedik generációs Volkswagen Passat, mégpedig rögtön limuzin és kombi karosszériával. A Passat minőségi kidolgozásával, komfortjával, a kategóriában szokatlan felszereléseivel a felsőbb kategóriák felé kacsintgat.

bluemotion, dsg, genf, polo, volkswagen

ÚJ FIZIMISKA

Új Volkswagen Polo Genfben

időpont:2009. március 04. 12:45

szerző:Autoblog

címkék:

A Polo név igazán jól cseng a kiskategóriában. Egy nagy presztízsű, jó minőségű autóról van szó, mely a Golf erényeit csillogtatja. Az új generációs modell a Genfi Autószalonon mutatkozott be, az ötajtós verzió gyártása március végén, forgalmazása pedig júniusban indul. A Polo-n jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a Volkswagen mérnökei; a kocsi öt új erőforrással érkezik, opcióként hétfokozatú DSG-váltóval is kapható lesz, s az alapfelszereltség része lesz a 6 légzsák, továbbá az ESP menetstabilizáló.

a5, audi, dsg, genf, s5

VÁSZONTETŐVEL

Tavasszal érkezik az Audi A5/S5 kabrió

időpont:2008. december 03. 12:57

szerző:Autoblog

címkék:

A négykarikás márka nem kerülhette el, hogy a valaha gyártott legszebb Audinak kikiáltott A5/S5 kupéból ne készítsen vászontetős kivitelt. Az elegáns vonalvezetésű A5 Cabriolet kétajtós, négyüléses, csomagtere csaknem akkora, mint a limuzinoké, s hétféle motorral lesz kapható. A vászontető gombnyomásra mindössze 15 másodperc alatt tűnik el az utasok feje fölül, ráadásul a művelet 50 km/órás sebességig elvégezhető. Az Audi opcióként nyaktájéki fűtést is kínál az autóhoz, így őszies időben sincs akadálya a kabriózásnak.

audi, dsg, hungaroring, r8, sportscar experience, vezetéstechnika

RING MENŐK

Az erő velük van – Audi Sportscar Experience

időpont:2008. október 02. 09:45

szerző:Autoblog

címkék:

Idén már harmadszor vendégszerepelt nálunk az Audi Sportscar Experience, mely ügyfeleknek és újságíróknak biztosít lehetőséget egy kis örömautózásra, valamint némi vezetéstechnika elsajátítására. A dologban az a nagyszerű, hogy a Hungaroringen, biztonságos körülmények között nyomhatjuk a többszáz lóerős S és RS modelleknek, s egyáltalán nem kell visszafognunk magunkat. A lényeg sokszor pontosan a határon autózás, s ha netán fék- vagy kuplunghiba miatt kiesne az egyik autó, a boxból már hozzák is helyette a másikat. A főszereplők idén a 272 lóerős Audi TTS, a 420 lóerős R8, valamint az 580 lóerős RS6 kombi voltak. Újra bebizonyosodott, rengeteg tartalék van egy autóban, melyet szinte sohasem használunk ki.

dodge, dsg, journey, volkswagen

UTAZÓAUTÓ

Kipróbáltuk a Dodge hétüléses családi autóját

időpont:2008. szeptember 12. 18:45

szerző:Autoblog

címkék:

A szabadidő-autós, kombis erényeket megcsillogtató Dodge Journey sokoldalú jármű, melyet valóban arra terveztek, hogy használja a pereputty. Egy kis kreativitással bármi belepakolható, s a foltoktól, szennyeződésektől sem kell tartani a könnyen tisztítható, kopásálló kárpitok miatt. A Journey 5 és 7 üléssel, valamint Volkswagen PD TDI dízelmotorral vásárolható meg Magyarországon, kérésre adnak hozzá DSG automataváltót, merevlemezes, DVD/MP3 lejátszós, tolatókamerás, navigátoros multimédiás rendszert és akár hátsó szórakoztató rendszert is. Az alapár 6,99 millió forint, a DSG váltós csúcsmodell 7 990 000 forintba kerül.

audi, dsg, ford

FORD VÁLTÁS

Új, kettős kuplungos váltó a Fordokban

időpont:2008. június 25. 11:31

szerző:Autoblog

címkék:

A Ford európai modelljei PowerShift névre keresztelt új, kettős kuplungos automata váltókat kaptak. Az új hatfokozatú váltó a Ford Focus és C-MAX modellekhez rendelhető, ezen belül is a 110 vagy 136 lóerős 2,0 literes TDCI dízelmotorokkal szerelt változatokhoz. Az új váltómű a szokásos P, R, N, D fokozatokkal rendelkezik és D fokozatból egy áthúzható manuális fokozatválasztó résszel.