/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
919 hybrid, hibrid, kers, le mans, porsche

900 lóerő

Elkészült a Porsche új versenyautója

időpont:2017. április 04. 18:50

szerző:Autoblog

címkék:

A Porsche lerántotta a leplet az új 919 Hybridről. A körülbelül 900 lóerős Le Mans-i prototípussal a Porsche egyértelműen a mesterhármasra törekszik: győzelemre a Le Mans-i 24 órás versenyen, valamint a FIA World Endurance Championship gyártói és vezetői elsőségére.

ferrari, fxx k, hibrid, kers, laferrari, videó

Mozgás közben

Így tombol az 1050 lóerős Ferrari FXX K – videó

időpont:2014. december 08. 16:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A Ferrari eddigi legerősebb autója végre nem csak állóképeken vehető szemügyre, hanem padlógázos csapatás közben is, méghozzá az Abu Dhabi F1-es versenypályán. Közben a szuper hibrid borsos ára is kiderült – 2,5 millió euró darabonként.

ferrari, fxx k, kers, laferrari

fxx k

Minden idők legextrémebb Ferrarija

időpont:2014. december 03. 14:45

szerző:Autoblog

címkék:

Bemutatták a Ferrari új, szuper fejlett hibrid pályaautóját, az FXX K-t, amely nem versenyautónak készült, sokkal inkább egy innovációkkal telerakott, kompromisszummentes guruló laboratórium, amelyet a Ferrari kiemelt ügyfélköre tesztelhet majd.

f12 berlinetta, f12 trs, ferrari, kers, laferrari

Az egyetlen darab

Ferrari F12 TRS, az eddigi legdrágább paripa

időpont:2014. június 21. 16:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

Lencsevégre kapták a Ferrari F12 Berlinetta és LaFerrari házasságából született targatetős TRS-t, mely állítólag az elképesztőnek hangzó 4,2 millió dolláros értéken találhat gazdára.

gt-r, hibrid, kers, nismo, nissan gt-r, williams

Hibrid Godzilla

KERS-t kaphat az új Nissan GT-R

időpont:2014. március 17. 08:30

szerző:Kőrössy Balázs

címkék:

A Porsche, a McLaren és a Ferrari után a Nissan új, egy-két éven belül bemutatkozó ütőkártyáját is utolérheti az elektromosítási divat, így a már ismert, de frissített V6-os és egy elektromos egység összteljesítménye elérheti majd a 800 lóerőt.

f1, forma-1, kers, renault, twizy

twizy f1

Sport-villanyautó a Renault-tól

időpont:2013. április 30. 14:50

szerző:Autoblog

címkék:

A Renault nem először épít olyan autót, amely a Formula 1 világát a sorozatgyártású autókéval kapcsolja össze, gondoljunk csak az elvetemült, 1994-es, 820 lóerős Espace F1-re. Senki sem gondolta, hogy ezúttal a cég legkisebb villanyautójára esik a választás.

c-x16, elektromos, hibrid, jaguar, kers

EGY ÚJ RAGADOZÓ

Porschék, reszkessetek!

időpont:2011. szeptember 27. 14:42

szerző:Autoblog

címkék:

A Frankfurti Autószalonon leleplezett Jaguar C-X16 túlzás nélkül mérföldkövet jelent a Tata tulajdonában lévő márka életében. A frontmotoros, hátsókerék-hajtású, ellenállhatatlan szépségű kétajtós sportkupé a Porsche 911-es vadászterületére merészkedik.

kers, volvo

ÚJ TECHNOLÓGIÁK

Négyhengeres motorokkal és KERS-szel készül a Volvo

időpont:2011. szeptember 21. 14:59

szerző:Autoblog

címkék:

A Volvo technológiai jövője egy variálható fenéklemez-koncepción, illetve egy új, kizárólag négyhengeres benzines- és dízelmotorokból álló motorválasztékon alapul. A vállalat egy új kinetikus energia-visszanyerő rendszer (KERS) tesztelését is megkezdi.

forma-1, kers, videó

ÜT A KERS

Áramütés a Forma-1-ben

időpont:2008. július 31. 08:45

szerző:Autoblog

címkék:

Baj van a KERS (Kinetic Energy Recovery System -Kinetikus Eneriga Visszatermelő Rendszer) -szel a Forma-1-ben. Immár a második baleset történt, amelynek okozója a KERS, illetve az általa visszatáplált energia volt. A videón jól látszik a második baleset -az elsőt a Red Bull csapatának egy tagja szenvedte el-, amelyben a BMW egyik szerelőjét érte igen erős áramütés. Igaz, a balesetet szenvedett szerelőn láthatólag semmilyen védőruha, sem kesztyű, sem egyéb nem volt, de ezek ellenére sem kellene így működnie a rendszernek, amely egyébként a fékezéskor elvesztett energiát hasznosítja.