/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a Mitsubishi új kompakt szabadidőautója

2017. február 28. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mitsubishi felélesztette az Eclipse nevet egy kompakt méretű szabadidőautó kedvéért, amelynek stratégiai szerepet szán. A vállalat mostantól kizárólag SUV és crossover autókat fog gyártani, a globálisan megjelenő Eclipse Cross pedig az első megújulást hirdető modell a sorban. A Genfi Autószalonon debütál és ősszel meg is érkezik a márkakereskedésekbe.

Az új, 4,4 méter hosszú és 1685 mm magas Eclipse Cross a szubkompakt ASX és a jóval nagyobb Outlander, illetve Outlander PHEV modellek közé ékelődik majd be a Mitsubishi globális járműpalettáján. Az Eclipse Cross magán hordozza a jellegzetes mitsubishis stílusjegyeket, fara azonban formabontó, lépcsőzetes, kupé jellegű. A tervezők hangsúlyos, ék alakot kiformáló vállvonallal és lejtős farral adtak egyedi rajzolatot az autónak; a tömzsi hátsó rész az összekötött, bumeráng alakú hátsó lámpákkal különösen emlékezetes. Az autó eleje szorosabban követi az aktuális tervezési irányvonalat; nagy, pajzsszerű hűtőrács, húzott fényszórók és hatalmas szélső lámpaegységek alkotják.

A műszerfal sem nevezhető unalmasnak, a korábbi pultokhoz képest maga az űrkorszak. A tetején elegáns keretbe foglalt monitor trónol, alatta izgalmas, többszintes középkonzol kapott helyet, a váltókar szomszédságában pedig érintőpadot helyeztek el. Szélvédő kijelző és teljes okostelefonos integrálhatóság is van, ami szintén nagy újdonság a márkánál. A Mitsubishi szerint az autó kifejezetten tágas is, nagyvonalú lábtérrel és csomagtartóval.

Az Eclipse Cross kétféle erőforrással kerül piacra, egy 1,5 literes turbós benzinessel és egy 2,2 literes turbódízellel. A közvetlen befecskendezéses benzines egységhez CVT váltót kapcsolnak 8-fokozatú manuális sport móddal, míg a gázolajos aggregátot 8-sebességes automatával párosítják. Az új kompakt SUV megkapja a cég elektronikus vezérlésű összkerékhajtási rendszerét is, ami a vezetési körülményeknek megfelelően küld nyomatékot a hátsó tengelyre.

A Mitsubishi Eclipse Cross a Genfi Autószalonon ünnepli a világpremierjét, s első körben ősszel, az európai piacokon jelenik meg. Majd Japánban, Észak-Amerikában, Ausztráliában és más régiókban is megkezdődik a forgalmazása.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/