/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

200 millióért kelt el az első új Rolls-Royce Phantom

2018. január 30. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Elárverezték az első példányát az új, nyolcadik generációs Rolls-Royce Phantom luxuslimuzinnak. A nyertes licit 780 ezer dollár volt, amely jóval a várt feletti eredményt hozott.

Nem sokan adnának egy féléves használtautóért 195 millió forintot, igaz?

Pedig valaki az amerikai Floridában átszámítva ennyit (780 ezer dollárt) ajánlott a nyolcadik generációs RR Phantom első darabjáért. A csodajárgányt első tulajdonosa körülbelül 450-500 ezer dollárért (112-125 millió forintért) vehette, s többek között különleges borcsomagot is kapott hozzá az Alpha Omega borház jóvoltából, valamint egy exkluzív belépőt a Robb Report Car of the Year rendezvényre, melyen a világ legjobb sportautói közül választják ki a győztest.

Az aukción egyébként más étékes modellek is gazdára találtak, mint amilyen az első új Chevrolet Corvette ZR1 – ennek ára még a Phantomét is túlszárnyalta, ugyanis 925 ezer dollárt, vagyis 231 millió forintot adtak érte. Az árverésen befolyt összegek egyébként nemes célt szolgálnak: több mint 60 nonprofit gyermekvédő és támogató szervezet részesül belőlük.

Visszatérve egy kicsit a Phantomra, az elődjére kísértetiesen emlékeztető modell olyan kényelmi és technikai újításaival igyekszik kitörni, mint az akár 600 méterre elvilágító lézerfényszórók, a minden igényt kielégítő, csak prémim anyagokat felhasználó utastér, 22 collos kerekek és a világon a legnagyobb egybefüggő, kézzel polírozott rozsdamentes fémfelület is nevéhez fűződik.

A hatalmas limuzin meghajtásáért a BMW-től származó duplaturbós 6.75 literes V12-es benzinmotor felel 571 lóerő (420 kW) és 900 Nm kíséretében. Ezt egy olyan nyolcfokozatú automataváltóval kapcsolták össze a mérnökök, amely a GPS alapján folyamatosan figyeli a domborzati viszonyokat és egyéb körülményeket, hogy mindig a megfelelő sebességben legyen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Noll Balázs
2018-08-04 - 11:42

Gyönyörü Rolls Royce ☺☺☺????✌nekem nagyon tetszik ☺☺


*/