/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

2014 legbiztonságosabb autói

2015. január 07. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

A törésteszteket végző fogyasztóvédelmi szervezet, az Euro NCAP közzétette a tavaly, 2014-ben vizsgált legbiztonságosabb autók listáját, amelyek kategóriáik élén végeztek. Az egyes járműosztályok legjobbjai a Mercedes-Benz C-osztály, a Nissan Qashqai, a Land Rover Discovery Sport, a Volkswagen Golf Sportsvan, valamint a Škoda Fabia lettek.

A Mercedes C-osztály, a Nissan Qashqai, a Land Rover Discovery Sport, a VW Golf Sportsvan és a Škoda Fabia kategóriájuk legmagasabb értékelését kapták és a vezetői asszisztens rendszerek terén is sokat nyújtottak. Az értékelésben plusz pontokat jelentettek az olyan széria biztonsági berendezések is, mint például az automatikus vészfék-rendszer.

A nagyobb méretű családi autók egytől-egyig öt csillaggal zártak, a kisautók mezőnyében egyedüliként pedig a Škoda Fabia is megkapta a legjobb minősítést. Az Euro NCAP 14 kisautót tesztelt az évben, de a Škodán kívül egyikük sem volt képes megszerezni az öt csillagot. A kompakt egyterűek mezőnyében a VW Golf Sportsvan brillírozott; itt a tesztelt járművek több mint a fele csupán három csillaggal tért haza.

A legjobb alternatív hajtású modellek a hibrid Lexus NX SUV és az elektromos Tesla Model S lettek. A tavaly tesztelt 40 jármű közül mindössze 5 darab volt alternatív hajtású.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/