/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

2015 legbiztonságosabb autói

2016. január 14. 19:05   |   Autoblog
címkék:  

Az Euro NCAP független minősítő szervezet évente közzé teszi a legbiztonságosabbnak értékelt új modellek listáját. Az egyes kategóriák legjobbjait a négy vizsgapontban elért eredmények súlyozott átlaga alapján hirdetik meg. A tavaly tesztelt 40 jármű közül a Volvo XC90, a Mercedes-Benz GLC, a Jaguar XE, az Infiniti Q30, a Honda Jazz, a Volkswagen Touran, a Ford Galaxy/S-MAX, valamint a Mazda MX-5 bizonyult a legbiztonságosabbnak.

A tavalyi év vizsgálati módszereiben a legfontosabb változás a teljes szélességű frontális ütközési teszt bevezetése volt, ami rávilágított a hátsó övelőfeszítő és överő-határoló berendezések fontosságára. Emellett az autonóm fékezési rendszerek is terjedésnek indulnak, a kis járműkategóriákban is. Az értékelések kiválóan mutatták, mekkora különbségek vannak a legkorszerűbb biztonsági technológiákat felvonultató új autók és a néhány éves modellek között.

2015-ben új mércét állított fel a Volvo XC90, ami a legkiválóbb összesített teljesítményt nyújtotta a vizsgált járművek közül, és a nagyméretű SUV-ok kategóriájában is a legjobbnak bizonyult. A svéd márka zászlóshajója 100 százalékos eredményt ért el a biztonsági segédrendszerek kategóriájában, és kiemelkedő 97 százalékot a felnőtt utasvédelmi vizsgapontban.

A kisméretű szabadidőautók mezőnyéből a vadonatúj Mercedes-Benz GLC emelkedett ki, míg a nagy családi autók kategóriáját a Jaguar XE nyerte meg. Pontosan annyi pontot szerzett, mint a Toyota Avensis, biztonsági arzenálja azonban alapáron teljes. A Toyotánál bizonyos tételekért felárat kell fizetni, igaz, az extrák jóval olcsóbbak, mint a Jaguar esetében.

A kisméretű családi autók kategóriájában a legmagasabb pontszámot az Infiniti Q30 kapta, mind a négy kategóriában nagyszerű teljesítményt ért el. Aktív motorházteteje miatt gyalogosvédelemben különösen jeleskedett, a legjobbak közé került, de a többi területen sem maradt le.

A szuperminik mezőnyében a Honda Jazz és a Suzuki Vitara fej-fej mellett haladtak az elsőségért, összességében ugyanolyan teljesítményt nyújtottak. A Honda Jazz végül a fejlett biztonsági asszisztens rendszerei miatt lett a kategória legjobbja.

A legbiztonságosabb kis egyterű a Volkswagen Touran lett, míg a nagy egyterűek között a legjobb eredményt a Ford Galaxy/S-MAX modellek érték el. Egy hajszállal legyőzték a Renault Espace-t. Végül meg kell említeni a Mazda MX- roadstert, amely saját kategóriában 4 csillagos eredménnyel végzett az élen.

Idén a gyártók számos új kihívással néznek majd szembe, az asszisztens rendszerek értékelésébe beveszik például a gyalogosfelismerést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

kovács istván
2016-01-14 - 20:36

Szupermini Suzuki Vitara?


*/