Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

2,7 milliárdot ért ez az 1937-es Bugatti

2016. március 16. 08:30   |   DG
címkék:  

Néhány nappal ezelőtt, az Amelia Island Concours d’Elegance autós seregszemlén tartott árverésen került kalapács alá ez a fantasztikus, 1937-es évjáratú Bugatti 57SC Sports Tourer, amely az Amelia Island aukciók történetének legdrágább autója lett. Egy amerikai magángyűjtő 9,73 millió dollárt, átszámítva 2,7 milliárd forintot fizetett az egyedi darabért.

Ez az 1937-es Bugatti 57SC Sports Tourer egyedi darab, karosszériáját a brit Vanden Plas készítette. Az árverés előtt az árát 11-13 millió dollárra taksálták, azonban végül ennél jóval alacsonyabb összeget, 9,73 millió dollárt adtak érte. Azonban így is az Amelia Island aukciók történetének legdrágább értékesített autója lett, egyúttal a Bugattik között is új rekorderré vált.

A világoskék Sports Tourer egyébként 1937-ben New Yorkban kezdte meg az életét, egy évvel később a Londoni Autókiállításon is reflektorfénybe állt. Egy 3,3 literes, Stromberg karburátorral ellátott DOHC V8-as motor dolgozik benne 200 lóerős teljesítménnyel. Ez egy négysebességes manuális váltón keresztül jut a hátsó kerekekre. A kocsi megállításáról négydobos hidraulikus fékrendszer gondoskodik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!