/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

300 lovas SUV-val indít a Cupra márka

2018. március 20. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

A SEAT nemrég jelentette be, hogy Cupra néven önálló identitású márkát indít. Cupra jelvény természetesen csakis hangsúlyosan sportos, különleges felszereltségű modellekre kerülhet rá. Az első a sorban a Cupra Ateca, egy 300 lóerős turbómotorral szerelt családi szabadidőautó, amely 5,4 másodperc alatt terem százon.

A SEAT, mint az egyik leggyorsabban fejlődő kis autógyártó, elérkezettnek látta az időt arra, hogy a sportos modellek iránt rajongó közönségének speciális márkát alapítson. Ez lett az önálló identitással rendelkező Cupra, amely a spanyol márkánál mindig is a kompromisszummentes sportosságot jelképezte. A Cupra nemcsak sportmodellek fejlesztéséért lesz felelős, de az eddig a SEAT Sport alá tartozó teljes motorsport részleget is magába olvasztja. A Cupra modelljeit Európa-szerte 260 kiemelt márkakereskedésben lehet majd megvásárolni.

A Cupra márka termékeivel első alkalommal a Genfi Autószalonon lehetett megismerkedni. Első modelljük a Cupra Ateca, a kompakt SUV szegmens egyik különleges autója, amely az átlagon felüli dinamizmust a mindennapos praktikummal ötvözi. A dinamikus külsejű Cupra Ateca tágas utas- és csomagteret kínál, miközben a hot hatchek zömének beint a zöld lámpánál.

Orrában egy 2 literes TSI turbómotor lakik, kereken 300 lóerős teljesítménnyel. Napjaink egyik legmodernebb erőforrása, új fejlesztésű Otto részecskeszűrő rendszerrel, melynek révén a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normát is túlteljesíti. Egy friss fejlesztésű 7-sebességes DSG-váltót kapcsoltak hozzá. A Cupra Ateca álló helyzetből mindössze 5,4 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra, csúcssebessége pedig 245 km/óra – kiemelkedő értékek a szegmensben.

A Cupra Ateca 4Drive elnevezésű négykerék-hajtási rendszert kapott, amely állandóan figyeli többek között a jármű és az egyes kerekek sebességét, a kormánykerék állását és a vezetési stílust, s ehhez mérten dönt a nyomaték elosztásáról. Az előre beállított vezetési módokkal is együttműködik: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road és Cupra. Utóbbi aktiválásákor a motor azonnal reagál a gázpedál parancsaira, felerősödik a hangja és az adaptív felfüggesztés is feszesebbre vált.

A Cupra Atecán számos egyedi stíluselem figyelhető meg. Különleges méhsejt mintázatú felső hűtőrácsán mindjárt ott díszeleg a bronzszínű Cupra logó, alsó hűtőrácsán pedig matt alumínium Cupra felirat olvasható. A lökhárítók és a küszöbök mélyebbre húzottak, a karosszéria pedig fényes fekete részletmegoldásokkal tüzdelt. A tetősínek, a tükörházak, az ablakkeretek, a rácsok, a hátsó diffúzor és légterelő mind feketére festettek. A Cupra Ateca 19 colos egyedi felniken gurul, féknyergei feketék és négy kipufogócsöve van. Egyedi a Cupra nevet és logót a földre vetítő üdvözlő üzenet is.

Az utastérben fekete Alcantara kárpitot találunk szürke díszvarrással, a küszöblécekben Cupra logó világít, a pedálok anyaga pedig alumínium. A középkonzol fényes fekete. A felszereltség nagyon gazdag, az alapellátmány része például a kulcsnélküli nyitás és indítás, a 360 fokos kamerarendszer, a vezeték nélküli töltő, a 8 colos érintőképernyős infotainment rendszer, a digitális műszerfal, a parkolássegítő és az adaptív felfüggesztés is. Plusz pénzért külső és belső karboncsomag rendelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/