Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

5,1 literes átlag Hyundai SUV-val

2009. november 12. 20:44   |   DG
címkék:  

Számos rekord eredmény született az idei, dél-ausztráliai motorsport bizottság által megrendezett Global Green Challenge versenyen. Például 500 kilométert tettek meg egy feltöltéssel elektromos autóval, de  a sorozatgyártású terepjárók között is új fogyasztási rekordot állítottak be. Egy dízelmotoros Santa Fe bizonyult a legkörnyezetkímélőbb sorozatgyártású terepjárónak, 5,1 literes átlagfogyasztással zárta a több mint 3000 kilométeres túrát.

A több mint háromezer kilométeres futam észak-dél irányban, Darwin és Adelaide között szelte át a kontinenst; az egyhetes úton a csapatoknak megszabott minimális átlagsebességgel kellett haladniuk. A 3147 kilométeres túra során a Santa Fe összesen 160,46 liter üzemanyagot használt el. Ez 5,1 l/100 km átlagfogyasztásnak felel meg, ami 23,9 százalékkal kedvezőbb, mint a modell hivatalosan megadott értéke. Az átlagos CO2-kibocsátás 137,67 g/km volt.

A Santa Fe-t az egykori ausztrál ralibajnok, Ed Ordynski, valamint John Cadogan motorsport-kommentátor vezette győzelemre. Rendkívül kedvező átlagfogyasztásukat „konzervatív vezetési technikákkal" érték el. „Bebizonyítottuk, hogy tudatos vezetéssel és megfelelő járműválasztással az átlagemberek is komoly megtakarítást érhetnek el" – nyilatkozta a verseny után Ordynski.

 


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!