/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

755 lóerővel robbant be az új Corvette

2017. november 29. 10:50   |   Autoblog
címkék:  

A Chevrolet lenyitotta a Corvette ZR1 tetejét – a Los Angeles-i Autókiállításon debütált a 21. század első ZR1 kabriója. A kabrió modell csupán 27 kilogrammal nehezebb a kupénál, így ugyanúgy 341 km/órás végsebességet képes elérni.

Az új ZR1 convertible csupán a második ilyen modell az 1970-es eredeti ZR1 kabrió után. Teljesítményét és technológiáját a ZR1 kupétól örökölte, strukturális módosításokat például csak az összecsukható vászontető és az áthelyezett biztonsági öv rögzítések miatt kellett végezni. A ZR1 alumínium karosszériája rendkívül merev, a kabrió 27 kilogrammos súlytöbblete egyedül a tetőmechanizmus számlájára írható. A vászontető egyébként motoros mozgatású, és távolról illetve menet közben, 50 km/órás sebességig is lehet működtetni.

A Corvette ZR1 kétféle aerodinamikai csomaggal lesz elérhető. Az alacsony légterelős setuppal 341 km/órás sebességet képes elérni az autó, míg a nagyobb leszorítóerőt eredményező, magas hátsó szárnyas verzióban a csúcssebesség átlépi a 320 km/órát. Utóbbi, állítható hátsó szárny a 2995 dolláros ZTK teljesítménycsomag része, amely egy első splittert, Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokat és egyedi futóműhangolást is tartalmaz. Azoknak, akik rendszeresen kilátogatnak majd a versenypályára, jó választás lehet a 430 kilogramm leszoríóerőt generáló ZTK pakk.

A lenyűgöző menetteljesítményeket az új fejlesztésű, 6,2 literes, kompresszoros LT5 V8-as motor biztosítja, amely bődületes 755 lóerőt és 969 Nm nyomatékot mozgósít. Az aggregáthoz hétfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú automata váltót kapcsolnak. Utóbbi szerkezettel a Corvette ZR1 3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 96 km/órára és kevesebb, mint 11 másodperc alatt futja a negyed mérföldet. A kocsiba négy különböző menetmódot építettek (Stealth, Tour, Sport, Track), és stealth, azaz lopakodó módban halkabb a Z06 modellnél. Track, azaz pálya móduszban persze jelentősen zajosabb annál.

A 2019-es modellévű Corvette ZR1 kupé és kabrió jövőre kerül a márkakereskedésekbe, előbbi alapára 119 995, utóbbié 123 995 dollár, ami igen kedvezőnek mondható, hiszen hamisítatlan szupersportautókról van szó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/