/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

88 mérföld/órával kaptak el egy DeLoreant

2017. június 03. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A tulajdonos együtt nevetett fel a rendőrökkel, amikor kiderült, hogy olyan tempóval kapcsolták le, amellyel a Vissza a jövőbe című filmben Doki azonos időutazó autójának fluxuskondenzátorai aktiválódnak és így lehetősége van utazni a tér-idő kontinuumban.

Nagy sikert aratott a Robert Zemeckis rendezésében 1985-ben bemutatott sci-fi-komédia, a Vissza a jövőbe, hisz nem csak vicces volt, de másfél órára magával rántotta a nézőt egy olyan gondolatmenetre, ami mindenkit foglalkoztat: milyen lenne utazni az időben.

A film egyik legfontosabb jelenetet maga az időutazás: Amint a Doki által épített DMC DeLorean eléri az óránkénti 88 mérföldes sebességet, szikrákat kezd szórni, megnyílik előtte a tér-idő kontinuum, majd minden nyom nélkül köddé válik, mindössze egy tűzcsíkot és hátsó rendszámtábláját hagyja maga után. Az időutazás persze sok bonyodalmat okoz a trilógiában, de a film hívői mindig is tudni fogják, mit jelent 88 mérföld/órával egy DMC-12-ben haladni.

Nemrég egy amerikai, 1982-es DeLorean tulajdonosa is elérte a misztikus tempót kedvencével, ám időutazás helyett egy büntetéssel gazdagodott gyorshajtás miatt. Saját bevallása szerint épp 85-tel haladt a 14-es autópályán Kalifornia államban, amikor gondolt egyet és rálépett a gázpedálra, hátha egy másik idősíkban köt ki. Ehelyett egy rendőrt talált háta mögött, aki félreállította, majd mindkettejük meglepettségére megmutatta neki a traffipax által rögzített sebességet: 88 mérföld/óra. Azonnal nevetésben törtek ki, de a büntetést nem úszhatta meg. Végül viccesen hozzátette: ezúttal nem volt nála a fluxuskondenzátora, azért nem működhetett a dolog, de legközelebb elhozza, hátha máshol és máskor találja magát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/