/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Ford bemutatta az új Ka-t

2016. június 08. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Ford ma bemutatta a vadonatúj Ford KA+ kisautót. A Fiesta mellett megjelenő KA+ új alternatívát kínál az európai vásárlók számára, akik stílusos, tágas, gazdagon felszerelt és minőségi kisautót keresnek. A modell már rendelhető, belépőára 3 649 000 forint.

Az új Ford KA+ egy ötajtós ferdehátú, amely a Ford globális kisautó-padlólemezére épül. Bár az új modell hossza 4 méternél is kevesebb (3929 mm), a kabinban öt ember is elfér. A KA+ valamivel rövidebb, viszont 29 mm-rel magasabb a Fiestánál (1524 mm), szélessége 1695 mm, tengelytávolsága pedig 2489 mm. Átgondolt kialakítású kabinjában a kategória egyik legnagyobb első fejtere és a kategória legnagyobb hátsó lábtere várja az utasokat.

A csomagtér 270 literes – vagyis elfér benne két nagyméretű bőrönd –, a hátsó ülések 60/40 arányban dönthetők, az apróbb tárgyakat pedig az utastérben elhelyezett 21 tárolórekesz várja. A rakodóhelyek közt a műszerfal középső részébe épített MyFord Dock is megtalálható, ami az utasok telefonjainak és navigációs eszközeinek tárolására, rögzítésére és töltésére szolgál; emellett az első ajtózsebek is kifejezetten praktikusak, hiszen elfér bennük egy 1,0 literes és egy 0,6 literes palack, valamint egy kisméretű esernyő is. A műszerfal végébe épített rejtett tárolórekesz csak a vezetőoldali ajtó kinyitása után válik hozzáférhetővé, így az értékesebb tárgyak könnyen elrejthetők a kíváncsi pillantások elől.

A Ford legújabb formanyelvével megalkotott stílusos, arányos karosszéria egyik jellegzetes eleme a nagyméretű, hátranyúló fényszórókkal övezett magas, trapéz alakú hűtőrács. Minden KA+ modellen krómozás díszíti a hűtőrácsot, a karosszéria színére fényezett lökhárítókat, a kilincseket és a külső tükörburkolatokat.

A műszerfalat mutatós, szemcsés felületű anyag borítja, és a kabin burkolatai tartós, modern hatású textilből készülnek, ami sötét faszén-árnyalatban pompázik. Az utasok által gyakran megérintett és jobban látható részeken – például a belső kilincseken, a középkonzol kapcsolóin és a szellőzőnyílásokon – elegáns krómberakások láthatók.

A KA+ motorkínálatában egy takarékos, új 1,2 literes Duratec benzinmotor szerepel. A 85 lóerős változatban megrendelhető erőforrás ugyanabból a motorcsaládból származik, mint a Fiesta 1,25 literes blokkja és teljesítményét, üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását kettős független változó szelepvezérlés javítja. Az alapáron ötfokozatú manuális sebességváltóval összekapcsolt 1,2 literes motort úgy hangolták, hogy simán és gyorsan adja le teljesítményét, forgatónyomatéka pedig széles fordulatszám-tartományban rendelkezésre álljon, hogy az autó a városban és az országúton egyaránt könnyed és kellemes vezetési élményt biztosítson.

A fogyasztást tovább mérsékli a motor optimális kalibrálása, az alacsony súrlódású motorolaj használata, valamint a visszatápláló töltés, ami ‘ingyen’ energiával tölti az akkumulátort, amikor az autó szabadon fut vagy fékez. A motor CO₂-kibocsátása 114 g/km, fogyasztása pedig 5,0 l/100 km.

A KA+ modellt úgy fejlesztették ki a Ford mérnökei, hogy az autó menettulajdonságai megfeleljenek az európai vásárlók elvárásainak. A dinamikus teljesítmény érdekében a KA+ egyedi futómű-beállítást kapott, és a mérnökök az új változat jellemzőihez hangolták az egyes szerkezeti elemeket, például a kormányművet, a rugókat és a lengéscsillapítókat, a kanyarstabilizátort, a hátsó csatolt lengőkar tengelyét és a gumiabroncsokat, valamint újratervezték az első segédkeretet és a motor felfüggesztését.

Minden KA+ modell bőséges alapfelszereltséget kínál, amelyben megtalálható a manuális klímaberendezés, a Ford MyKey, az első elektromos ablakemelők és a motoros tükörmozgatás, a távirányítós központi zár, a hat légzsák, az elektronikus menetstabilizáló, a hegymeneti elindulássegítő és a sebességhatároló. Opcióként rendelhető SYNC hangvezérlésű kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer AppLink funkcióval, digitális klímaberendezés, bőrborítású kormánykerék, sebességtartó automatika, első ülésfűtés, tolatóradar, hátsó elektromos ablakemelők, fűthető és motorosan behajtható külső visszapillantó tükrök, sötétített üvegezés és 15 colos könnyűfém keréktárcsák.

Az új KA+ az európai piacokon és Magyarországon már megrendelhető, az autók átvételére azonban az év végéig várni kell.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/