/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Genfi Autószalon egyik leggyorsabb négykerekűje

2018. március 11. 17:01   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hiába leginkább az európai piacnak szól, a 2018-as Genfi Autószalonon a Hennessey is képviselte magát, méghozzá a Venom F5 elképzeléssel, amely állítólag 8.0 literes V8-as motort fog kapni, hogy akár 483 km/órával is képes legyen száguldani.

Hol vannak már azok az idők, amikor még a 400 km/órás tempó is elérhetetlennek tűnt?

Napjaink szuperautói már könnyedén elérik ezt a sebességet, sőt, egyesek már az 500-at célozgatják. A Hennessey az egyik élen járó manufaktúra a programban, ugyanis Lotus Elise alapú Venom GT-vel 2014-ben 435 km/órát regisztráltak, ami világrekord is lett, majd jött a Bugatti és a Koenigsegg, és elhódították az elsőséget.

A Hennessey azonban nem ült a babérjain, hanem javában fejlesztette a méltó utódot, amely lassan beérni látszik Venom F5 néven. Az autóba ugyanis a TopGeartől származó hírekkel ellentétben nem a GT 7.0 literes V8-asának egy továbbfejlesztett változata, hanem egy 8.0 literes V8-as kerül 1600 lóerő körüli teljesítménnyel (bő 150 paripával nagyobb potenciállal, mint az elődben).

Azt egyelőre a gyártó sem tudja, hogy ehhez kettő vagy négy turbófeltöltőt fognak-e kapcsolni, ám az idei Pebble Beach-i Concours d’Elegance rendezvényén kiderül a végső döntés. A csapat mindenesetre át szeretné lépni a 300 mérföld/órás, azaz 483 km/órás sebességet, amit a Koenigsegg Agera RS állítólag képes elérni. Persze a Hennessey nem csak egy földi rakétát szeretne gyártani, hanem egy olyan járművet, ami a kanyarokban és féktávokon sem vérzik el.

Aki szeretne a még nem elkészült autóból egyet magáénak tudni, jobb, ha siet, ugyanis csupán 24 példány elkészítését tervezi a gyártó, darabonként legolcsóbban 1,6 millió dolláros (több mint 400 millió forintos) árcédulával, s az eddigi hírek szerint 12 darab már el is kelt!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/