/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A hétvégén ismét Oldtimer Show!

2018. április 12. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Április 13-15-ig a Magyar Vasúttörténeti Pakban rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítását, az Oldtimer Show-t. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok vonulnak fel. A legszebb autók mellett pedig korabeli ruhákba öltözött lányok örömmel állnak majd modellt az emlékfotók elkészítéséhez.

A 2018-as Oldtimer Show-n ismét új kiállítási anyagot láthatnak a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Ezúttal minden eddiginél nemzetközibb lesz a felhozatal! 11 országból érkeznek oldtimer gyűjtők, hogy bemutassák féltve őrzött kincseiket. Külföldi oldtimer restaurátor cégek is megjelennek és méregdrága kocsikat hoznak, mint például Mercedes Special Roadster, Bugatti, fakerekű antik autók, 100 évesnél öregebb motorkerékpárok, stb….

A keleti blokk gyártmányairól sem feledkezünk meg! A 30-as évek Praga modelljeitől kezdve a szocialista éra legkülönbözőbb autótípusai lesznek láthatók, a Csajkától a Warszawáig. Bemutatjuk Magyarország legkevesebb kilométert futott, eredeti állapotú Ladáját is, melyben csak 493 km van. Sőt! Lesz itt egy teljesen új állapotú, 4,5 km-t futott 1960-as évjáratú Moszkvics is, ami abszolút rekord a nemzetközi kiállítások viszonylatában is.

Az autókon és a motorokon kívül autóbuszok, teherautók, traktorok, stabil motorok, gőzmozdonyok és vasúti kocsik is megcsodálhatók lesznek. Az Oldtimer Show jellegzetessége, hogy minden járműtípusból csak 1-1 darabot mutatunk be. A járműveken kívül számos retro tárgy, korabeli ruhák és autómodell kiállítás fogja erősíteni a nosztalgia érzést. A korabeli jelmezekbe öltözött hostess lányaink örömmel fognak majd modellt állni az emlékfotók elkészítéséhez.

A kiállítócsarnok elrendezésében újításokkal állunk elő, valamint interaktív bemutatók is lesznek idén a mozdony körfűtőházban. A kiállítás 3 napja alatt egy Datsun veterán sportautót fognak összeépíteni a restaurátorok a látogatók szeme előtt. Az összeépítés mozzanatairól percenként fotót fogunk készíteni, így a rendezvény vége felé már a teljes folyamat egyben látható lesz egy monitoron. Az autózás őskorából bemutatunk egy igen érdekes darabot: Henry Ford első robbanómotoros járműve lesz látható az Orient csarnokban, az 1896-ban született Ford Quadricycle. A kiállításon az eredetivel megegyező másolat lesz látható, melyet többször be is fogunk indítani a közönség előtt. Szintén a mozdony körfűtőházban az 1-es vágányon gőzmozdony feltöltést láthat a közönség, ebéd után. Ugyanitt kiállítással egybekötött élő rádióamatőr forgalmazás is lesz.

Érdemes lesz idén is eljönni a Vasúttörténeti Parkba családostól, hiszen rengeteg díjmentesen kipróbálható gyerekprogram lesz a 10 hektáros parkosított területen. Régi idők mezőgazdasági termelőeszközeit lehet kipróbálni: kukaricamorzsoló, daráló, tökpucoló, stb… Lesz a gyerekeknek 3 darab állatsimogató karám 50 állattal, valamint népi játszótér 40 féle népi játékkal. Ezen kívül díjmentesen kifestik az arcukat a vasútikocsi színpadon és egész nap ugrálhatnak a légvárban vagy csúszdázhatnak a légcsúszdán.

A felnőttekről sem feledkeztünk meg a programokkal. Nosztalgia játékra hívjuk fel őket, ami annyit jelent, hogy aki az Oldtimer Show-ra retro öltözetben érkezik, az mind ajándékot kap. A játék mindhárom rendezvénynapon tart. A rendezvényen lesz Gasztro utca is, ahol boltban nem kapható kolbászokat, sajtokat, fűszereket és egyéb kézműves ételeket lehet vásárolni. Lesznek más kiegészítő rendezvények is: Kalandjárók Kiállítás, Kézműves Vásár, Oldtimer Találkozó és Fanat-x Tuningautó Kiállítás a család tinédzser tagjainak. A füves területen elhelyezett veterán traktorokat az öreg szakik folyamatosan indítgatják. Az oldtimer harckocsikra fel lehet majd mászni a veterán parancsnok engedélyével. Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni: mozdonyforgató, sínautó, lóvasút, hajtány, kerti vasút és egy felfűtött gőzmozdony, ami a masiniszta fülkéjében szállítja az utasokat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/