/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A kétmillió dolláros Porsche – videóval

2017. február 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 1988-as Porsche 959 Sportot értékesítettek rekord áron nemrégiben egy párizsi aukción. A hibátlan sportautóért valaki 1,96 millió eurót, azaz mintegy 605 millió forintot fizetett. A különleges modellből csupán 29 darab készült a ’80-as évek végén.

Ahogy múlik az idő, úgy értékelődik egyre feljebb a Porsche legendás sportautójának, a 959-es ára. Az 1986-os megjelenésekor leggyorsabb szériagyártású modell napjainkra akár 2-300 millió forintot is megér egy-egy árverésen, ám a legutóbb ennek duplájáért cserélt gazdát egy párizsi aukción.

A szóban forgó négykerekű egy 1988-as 959 Sport modell, melyből 29-et készített csupán a gyár (további 255 példány Komfort kiadásban talált gazdára), s állapota megkérdőjelezhetetlen. Ezek ellenére is hihetetlen, hogy 1,96 millió euróért, vagyis 605 millió forintért kelt el az RM Sotheby’s európai árverésén, ezzel új világrekordot felállítva a modell történetében. A Sport kiadás különlegessége, hogy sok extrát kihagytak belőle, amelyet a Komfort változatok megkaptak, viszont a bukócsövezést nem hagyták ki belőle – de tömege így is 100 kilogrammal alacsonyabb lett.

Az árveréssorozat érdekessége, hogy a Porsche modellje még csak dobogós sem lett a hétvégén ezzel az árcédulával, ugyanis egy Ferrari Dino prototípust 4,4 millió euróért, egy 1934-es Alfa Romeo Tipo B P3 versenyautót 3,9 millióért, míg egy Ferrari Daytona Spidert 2,15 millió euróért adtak tovább ugyanitt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/