/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legerősebb nyitható tetejű Chevrolet

2014. április 13. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A New York-i Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be a Corvette Z06 Convertible, amely a Chevrolet történetének legerősebb kabrió modellje. A vászontetős szupersportautó kompresszoros V8-as motorja 625 lóerőt és 861 Nm nyomatékot mozgósít.

A Chevrolet Corvette Z06 Convertible az új Z06 Coupe alumínium struktúráját örökölte, ami 20 százalékkal merevebb, mint az előző generációs keménytetős Z06 változaté, így a tömege alig haladja meg a kupéjét. A teljesítménye, a futómű karakterisztikája, valamint a felszereltsége is megegyezik amazéval.

Az elektronikus működtetésű vászontető akár távolról, az autókulccsal, vagy menet közben, 50 km/órás sebességig is nyitható. A vastag anyagú, kiváló hangszigetelésű és üvegablakos vászontető négyféle színben áll rendelkezésre, a szerkezetet rejtő tetőpanel pedig akár nyers szénszálas kivitelben is kérhető.

A kemény- és a vászontetős modell is Michelin gumikon gördül, amelyek mérete elöl 285/30 ZR 19, hátul 335/25 ZR 20. Ha Z07 csomaggal rendelik az autót, a Pilot Super Sport abroncsok helyett még komolyabb Sport Cup 2 köpenyek kapaszkodnak az aszfaltba. A könnyű és mutatós alumínium kerekek mögött Brembo fékrendszer teljesít szolgálatot. Alapesetben az acéltárcsák mérete elöl 371, hátul 365 mm, amelyeket hat- és négydugattyús nyergek szorítanak, a Z07 csomag azonban már 394 illetve 388 mm átmérőjű karbon kerámia diszkeket tartalmaz, amelyek mintegy 10,4 kilogrammos megtakarítást jelentenek.

Ami a külsőt illeti, a Z06 modellek elöl 56 mm-rel, hátul 80 mm-rel szélesebbek a Stingray modelleknél, hátsó kialakításuk pedig teljesen egyedi. A laposabb és szélesebb karosszérián számos plusz légbeömlő nyílás segíti a fékek és az erőforrás hűtését. Az alapfelszereltségbe tartozik az első spoilertoldat, a szénszálas géptető és a hátsó szárny, de plusz pénzért karbon aerodinamikai csomag is rendelhető, amely négyszer akkor leszorító erő termelésére képes. A Z07 csomag mindezt még nagyobb légterelő elemekkel és egy állítható középrészű fix hátsó szárnnyal fejeli meg.

A Corvette Z06 kupét és kabriót a GM új LT4 kódjelű 6,2 literes kompresszoros V8-as benzinmotorja hajtja, amely 625 lóerőt és 861 Nm nyomatékot ad le. A közvetlen befecskendezéses és folyamatosan változó szelepvezérlésű erőforrás amellett hogy bivalyerős, meglepően takarékos is. Egy hétfokozatú manuális váltó csatlakozik hozzá, de nyolcgangos hagyományos automatával is párosítható. Ez utóbbi akkora méretű, mint a Corvette Stingray hatfokozatú automatája, ráadásul 4 kilogrammal könnyebb is nála.

A Z06 kupé és kabrió menetteljesítményeiről továbbra sincsenek adatok, annyit tudunk csupán, hogy a vezetési élményt elektronikus hátsó korlátozottan önzáró differenciálmű, adaptív mágneses felfüggesztés és rajtprogram fokozza.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/