/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legerősebb Rolls-Royce

2013. március 13. 21:30   |   Autoblog
címkék:  

Az idei Genfi Autószalonon a Rolls-Royce bemutatta eddigi legpotensebb és talán legszebb autóját, a Wraith-et. A 60-as évek fastback modelljeit idéző kupéban a márka 624 lóerőre izmosított V12-es motorja dolgozik. Az év végén az első vevők máris hozzájuthatnak az autóhoz.

A Wraith meglehetősen egyedi külsővel bír a Rolls-Royce modellpalettán belül. Az egészen a csomagtérajtó pereméig húzódó teteje egyedi karaktert kölcsönöz a számára, ugyanakkor megosztóvá is teszi. Első pillantásra egy arisztokratikus Rolls-Royce, mégis komoly erő és dinamizmus árad belőle. A süllyesztett első hűtőrács, a különösen széles hátsó nyomtáv és a kéttónusú fényezés még inkább erősíti ezt a hatást.

Az előrefelé nyíló ajtók azonban egy ugyanolyan fényűző belteret tárnak fel, mint a márka többi modelljében. A legpuhább bőrkárpit, a legnemesebb faanyag, és a klasszikus Starlight mennyezet fogadja a beülőket. A csillagos égboltra emlékeztető kárpitot úgy készítik, hogy 1340 darab száloptikás fényforrást varrnak bele a szövetbe. A multimédiás rendszer újdonsága, hogy összetett hangparancsokat is elfogad, a navigátorba például nem kell kézzel betáplálni a keresett címet, hanem csak ki kell mondani.

A Wraith mozgatásáról egy 6,6 literes biturbó V12-es motor gondoskodik, amely 624 lóerőt termel, így 4,4 másodperc alatt felgyorsítja a hatalmas kupét 96 km/órára (Ghost: 4,7 mp). Az erőkifejtés sima, ám drámai, ami a 8-fokozatú ZF automataváltó érdeme. 1500-as fordulatszámnál 800 Nm nyomaték tör elő a blokkból. A kupé Rolls-Royce nem pálya-versenyautó, de a repülő szőnyeghez hasonlatos felfüggesztését azért úgy hangolták, hogy minimálisra csökkentse kanyarokban az oldaldőlést.

A Rolls-Royce Wraith kiszállításai az év utolsó negyedévében indulnak. Az indulóár 245 ezer euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/