/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A léghűtéses Porschék királya

2016. október 17. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche a homologizációs szabályoknak megfelelően épített néhány száz utcai 911 GT2 példányt, amelyek közül az első, léghűtéses széria (993) darabjai ma a legkeresettebbek és legértékesebbek. Még ritkább azonban a GT2 Evo gyári versenykivitel, amiből összesen nem készült több 11 darabnál. Az egyik közülük a jövő hónapban árverésre megy.

A léghűtéses Porschék királyaként emlegetett 993 GT2 kiszélesített karosszériájával, hatalmas hátsó szárnyával és 430 lóerős biturbó motorjával a 90-es évek legfélelmetesebb, legdurvább Porschéja volt. Erősebb és könnyebb volt az alapjául szolgáló 911 Turbo modellnél, ami a kirámolt belső térnek, a műanyag és karbon elemek használatának, valamint az összkerékhajtás elhagyásának volt köszönhető.

A 3,6 literes biturbó boxermotor kezdetben 430, majd a gyártás utolsó évében, 1998-ban 450 lóerőt tudott és 585 Nm nyomatékot adott le. A gép 3,9 másodperc alatt gyorsult 96 km/órára és elérte a 301 km/órás végsebességet. Természetesen ez volt a 911-paletta legdrágább tagja és csak 57 darab készült belőle. Még kevesebb létezik azonban a GT2 Evo versenykivitelből, szám szerint 11. Egyedi első splittert, szegecselt sárvédőket és óriási hátsó légterelő szárnyat vonultat fel, de feltűnhet, hogy az ablakok plexiből készültek, a kerékjáratokat pedig magnézium BBS felnik töltik ki, rajtuk Michelin slick gumikkal. A 3,6 literes biturbó boxer 600 lóerőt mozgósít. A Porsche történetének egyik legvonzóbb versenyautója áll előttünk.

Eme fantasztikus, 1996-os évjáratú 911 GT2 Evo csupán 7000 kilométert futott és életében csak egy gazdája volt. Novemberben a Mecum aukcióján azonban új tulajdonoshoz kerül, aki nemcsak a típus rajongója, hanem minden bizonnyal vaskos bankszámlával rendelkezik. A ritkaság ugyanis a becslések szerint 1,75 millió dollárt simán megér.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/