/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mazda RX-Vision a legszebb tanulmányautó

2016. január 28. 10:20   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda bolygódugattyús motorral szerelt, lenyűgöző sportautó koncepciója, az RX-Vision elnyerte az „Év legszebb tanulmányautója” címet a 31. Nemzetközi Automobil Fesztiválon. Ikuo Maeda, a vállalat főtervezője vette át a díjat kedd este kollégái, Kevin Rice európai, Julien Montousse amerikai vezető tervező, és Norihito Iwao tervező körében.

A Mazda globális tervezőcsapatának újabb fontos elismerése ez – igen sikeres időszakot tudnak maguk mögött, hiszen 2015. szeptemberében három díjat is elhoztak az Automotive Brand Contest versenyről, köztük az „Év legjobb tervezőcsapata” serlegét. Az RX-Vision-t olyan autókkal jelölték együtt, mint a Bentley EXP10 Speed 6, a Peugeot Fractal, vagy a Porsche Mission E. A Mazda koncepció az utóbbival osztotta meg a pódiumot.

A 2015-ös Tokiói Autószalonon leleplezett RX-Vision a Mazda kihívásoknak megfelelni akaró szellemiségét hangsúlyozza. A vállalat legfrissebb tanulmánya a „Kodo – A mozgás lelke” formanyelv új megjelenési formájába ad betekintést. A lebegő arányok jelentős teljesítményt tükröznek, miközben a forma és az orrmotoros, hátsókerék-hajtásos felépítés a Mazda gazdag sportautó-hagyományai előtt tiszteleg. A márka rajongói szívesen látnák már ezt az autót a sorozatgyártásban.

Az RX-Vision-t január 31-ig a Hôtel National des Invalides-nál állítják ki, a Nemzetközi Automobil Fesztivál keretében. A legszebb koncepció autó díját az a terv nyeri el, mely a legjobban testesíti meg a kreativitást és a jövőbeni trendeket. Az évente megrendezett eseményen egyébként 4 nagydíjat adnak át, a nyerteseket a motorsport, az építészet, a divat és a design területén dolgozó szakértő zsűri választja ki.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/