/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Volkswagen kiszáll a Rali Világbajnokságból

2016. november 20. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen átszervezi motorsport programját. Modellkínálatának elektromos alapokra helyezése egyre nagyobb ütemben folyik, így 2017-től kezdve elsősorban az új műszaki megoldásokra és az ügyfélsportra kíván összpontosítani. A FIA Rali Világbajnokság (WRC) sorozatához fűződő kapcsolata négy, történelmi sikereket hozó év után lezárul. Ebben az egymást követő négy évben a Polo R versenyautóval sikerült mind a pilóták, a másodpilóták és a gyártók küzdelmében is világbajnoki címet szereznie.

DB2016AL02108_large

A 2016-os szezonnal kezdődően a Volkswagen Motorsport a Golf GTI TCR személyében olyan sorozatgyártású modellen alapuló, mégis ügyfélsportra kialakított járművet kínál, amely világszinten és a nemzeti sorozatokban is kiszolgálja az egyre növekvő számú, túraautó kategóriában rajthoz álló pilótákat és csapatokat. Az Egyesült Államokban a Volkswagen of America sikeresen szállt versenybe két, a Volkswagen Motorsport által Hannoverben fejlesztett Beetle modellel a Globális Rallycross Bajnokságban, az autók pedig már felkészülten várják a 2017-es versenyszezont is.

Weltmeister hoch vier ? Volkswagen feiert in Großbritannien zwölften Rallye-WM-Titel in vier Jahren

A népszerű egyesült államokbeli sorozatban 2015-ben és 2016-ban is Scott Speed hódította el a pilóták bajnoki címét, a 2016-os szezon pedig a gyártók versenyében is a Volkswagen győzelmét hozta. A márka a meglévő rallycross tapasztalataira építve vizsgálja ezeknek a lehetőségeknek a további kiterjesztését. Ezen kívül a Volkswagen egy új rally versenyautó fejlesztését is megkezdte, amely a Polo következő generációjára építve az R5 kategóriában képviselné a márkát és 2018-tól vásárolhatnák meg a márka ügyfelei.

DB2016AL01562_large

Az új, Polo modellen alapuló jármű hasznosíthatja a WRC sorozattal való sikeres együttműködés tapasztalatait. Közös történetük során a Sébastien Ogier / Julien Ingrassia, Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila és Andreas Mikkelsen / Anders Jæger felállásban versenyző gyári csapatok 51 versenyen 42 győzelmet arattak, 621 alkalommal értek el legjobb időt a speciális szakaszokon, amelyhez hasonlóan sikeres arányt egyetlen más autó sem tud felmutatni a Rali Világbajnokság történetében. Nemrég sorozatban negyedik világbajnoki címét szerezte meg a Volkswagen a gyártók versenyében.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/