/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Amerika legdrágább autója

2016. augusztus 22. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Monterey Autós Hét utolsó napján megtartott aukción új gazdához került a legelső Shelby Cobra. Az autós történelem egy fontos darabkájának számító 1962-es roadsterért valaki 13,75 millió dollárt fizetett, ami 3,8 milliárd forintnak felel meg. Ezzel az eredeti állapotában fennmaradt Shelby Cobra Amerika legdrágább aukción értékesített autója lett.

Ha bármely eredeti Shelby Cobra hatalmas pénzt ér, akkor a legelső példányért észveszejtő összeget is megadnak. Így történt ez a CSX2000 vázszámú 1962-es autóval, amely motor nélkül érkezett az Egyesült Államokba 1962 februárjában. Egy pehelykönnyű AC Ace roadster karosszéria volt, amibe az akkor még aktívan versenyző Carroll Shelby partnerével, Dean Moonnal egy 4,3 literes Ford V8-as blokkot és négyfokozatú váltót szerelt. A kocsit bemutatták a Fordnak, akit meggyőzött a különleges jármű és támogatásával megkezdődhetett a Shelby Cobrák sorozatgyártása.

Az eredeti patinát viselő, világéletében a Shelby családhoz tartozó CSX2000-et 13,75 millió dollárért ütötték le az RM árverésen (az utolsó licit 12,5 millió dollár volt, amire még rárakódtak az aukciós költségek), minden idők legdrágább amerikai autójává avatva azt. A korábbi rekorder egy 1968-as Ford GT40 volt, amelyért 2012-ben 11 millió dollárért cserélt gazdát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/