/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Aston Martin Vanquish nyitott tetővel

2013. június 21. 16:25   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült az Aston Martin csúcskabriója, a Vanquishből kialakított Volante változat. A “hagyományok” szerint a vászontetős gép az egyik legszebb autó az osztályában, emellett szélvész gyors is, melyet a teljes mértékben szénszálas karosszériájának is köszönhet. Az év végén érkezik.

Az új Vanquish Volante az eddigi legmerevebb kabrió az Aston Martin történetében. Váza alumínium, a karosszériája pedig szénszálas műanyag. Az autó tengelyenkénti súlyelosztása is csaknem tökéletes, 51:49 arányú. A háromrétegű vászontető 14 másodperc alatt nyílik le és egy bőrborítású fedő alá bújik el. A Vanquish Volante igazi érdekessége azonban nem ez, hanem a szélvédője, amely „teljes méretű”, tehát átmenet nélkül folytatódik a vászontetőben.

A 2+2 üléses kabinban a legjobb minőségű anyagokat használták; s a vevők különleges színárnyalatban is kérhetik a berendezést, mint például a képeken is látható kék-sárga. A középkonzol sem hétköznapi darab, a műszerfal tetejétől ível lefelé és egy darabból faragták ki. A kezelőszerveket valódi fémből esztergálták. Mindamellett a csomagtér 50 százalékkal nagyobb, mint az előd DBS Volantéban, csukott és nyitott tetővel is 279 literes, ami már használható méretű két embernek.

A motorháztető alatt a Vanquish kupéban bemutatkozott új 6 literes V12-es szívómotor dolgozik, amely egy hatfokozatú automataváltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja meg. Csúcsteljesítménye 573 lóerő, a maximális nyomatéka pedig 620 Nm. A mérnökök úgy hangolták a felfüggesztést, hogy a kabrió a kupéhoz hasonló menetteljesítményeket kínáljon. Az adaptív futómű három menetmódot kínál, a normál mellett sportos és versenypálya használatra alkalmas beállítás közül lehet választani. A Vanquish Volante fékrendszere is bírja a fokozott igénybevételt, ugyanis a Brembo harmadik generációs karbon kerámia tárcsáival szerelték fel. Elöl 398 x 36 milliméteres tárcsák és a One-77 szuper-sportkocsiról származó 6-dugattyús nyergek, hátul pedig 360 x 32 milliméteres diszkek és 4-dugattyús nyergek lassítják az autót.

Az új Aston Martin Vanquish Volante csak az év vége felé kerül a vevőkhöz, de már tudjuk, mennyibe kerül. Az Egyesült Királyságban 199 995 font, Németországban 264 995 euró, az Egyesült Államokban 297 995 dollár, Dubajban pedig 323 974 dollár az ára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/