/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Átlagosan hatszáz forintot spórolnak az autósok

2014. november 24. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az éves egyösszegű díjfizetést vállalva csökkentik az autósok a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb) díjait a most folyó kampányban.

Kép: SXC

Már csak egy hetük van azoknak az autósoknak, akik fel akarják mondani a meglévő kötelező biztosításukat. A felmondásoknak december 1-jéig kell megérkezniük a biztosítókhoz, de a jövő évi szerződést elég december végéig megkötni.

A november elején kezdődött kampányban legtöbben a felmondással egyszerre az új szerződést is megkötötték. Ezek átlagdíja 10 800 forint, amely 600 forinttal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A biztosítók kedvezményt adnak arra, ha az ügyfelük csoportos beszedési megbízást ad a biztosítónak a díj beszedésére, vagy pedig maga utalja át a díjat, csekkes befizetés helyett. Ugyancsak olcsóbb az éves díj egyösszegű befizetése, mint a részletekben történő fizetés – közölte a Biztosítás.hu online alkusz.

Csak kisebb szabálytalanságokat tapasztaltak ebben a kampányban.

A csekkes befizetés aránya 2012-ben 52, tavaly 49 százalék volt, idén pedig – a váltáskor – már 45 százalékra csökkent. Az átutalás – ugyan ebben az időszakban – 42-ről 49 százalékra emelkedett. A kétféle fizetési mód arányainak a különbsége a beszedési megbízás, amely viszont stabilan 6 százalékon áll.

Az éves díjfizetés arány 2012-ben és 2013-ban egyaránt 63 százalékon állt, a mostani kampányban viszont már 68 százalékra emelkedett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/