/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Audik segítik sportolóink olimpiai felkészülését

2015. május 20. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A mai nappal hivatalosan is elindult a sporthőseinket támogató Rio Klub. A program keretében harminckét egyrészt feltörekvő, a jövő reménységét jelentő, másrészt sportágukban már bizonyított sportoló élvezheti a Klub nyújtotta lehetőségeket. A sporthősök kiválasztását főként a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) delegáltjaiból álló kuratórium felügyelte, az ajánlásokban és a döntés meghozatalában természetesen az egyes szakágak is részt vettek.

A Rio Klubhoz páratlan szakmai és üzleti összefogással vállalatok is csatlakoztak (főtámogatóként a Groupama Garancia Biztosító és a Porsche Hungaria), hogy a Klubon keresztül támogatást nyújtsanak azoknak a sportolóknak, akik hazánkat várhatóan képviselni fogják a 2016-os riói olimpián, segítve őket a felkészülésben. Ez alkalommal öt sporthős vehette át az Audi A3 limuzinokat: Dudás Miklós (kajak-kenu), Joó Abigél (cselgáncs), Szász Emese (vívás), Tobai-Sike Renáta (sportlövészet) és Ungvári Miklós (cselgáncs). A MOB képviseletében Szabó Bence főtitkár tartott beszédet.

A legutóbbi négy olimpiához – Sydney, Athén, Peking, London – kapcsolódóan létrehozott Klubok után idén megalakult a Rio Klub, azzal a céllal, hogy a feltörekvő vagy saját sportágukban már bizonyított sportolókat támogassa. A Rio Klub Magyarországon egyedülálló módon, üzleti és szakmai összefogással, 32 olyan sportoló felkészülését segíti, akik várhatóan képviselni fogják hazánkat a következő, 2016-os riói olimpián. A sporthősök kiválasztását egy, a MOB delegáltjaiból álló kuratórium felügyelte – a MOB részéről Szabó Bence főtitkár, Fábián László sportigazgató és Gyulay Zsolt elnökségi tag –, valamint Tóth Tamás, a Rio Klub elnöke.

A kuratórium az érintett szakszövetségektől ajánlásokat kapott a potenciális jelöltekre vonatkozóan. Nagyon fontos szempont volt a MOB számára az is, hogy a kimagasló nemzetközi eredményekkel rendelkező ismert, kiváló magyar sportolók mellett túlsúlyban legyenek az ígéretes, feltörekvő tehetségek, akiknek a nevét talán még nem ismeri a szélesebb közvélemény, de a világversenyeken átütő sikert érhetnek el és komoly eséllyel szereznek kvótát országunknak a riói olimpiára. A program elsődleges célja, hogy összefogja a támogatókat és hogy személyesen, közvetlenül az egyes sporthősöket segítse a feszültségmentes, koncentrált felkészülésben – elsősorban a mobilitás biztosítása révén, mely a kimerítő, edzésprogramokkal zsúfolt mindennapokon jelent különösen nagy előnyt.

„A MOB számára a megannyi multisport-esemény közül is kiemelkedik az olimpia, és a magyar sport jövője szempontjából elengedhetetlen, hogy hagyományainkhoz méltón szerepeljünk Rióban. Várakozásaink szerint mintegy 150 sportoló képviselheti majd a magyar színeket. A különböző nehezítő tényezőket figyelembe véve komoly sikernek tartanánk, ha megismételnénk a londoni szereplést” – tette hozzá Szabó Bence, a MOB főtitkára.

A program keretében a Rio Klub és támogató partnerei összesen 32 darab – az utakon jól felismerhető, a Rio Klub és valamennyi támogató logójával ellátott –, a Groupama Garancia Biztosító által casco és kgfb biztosítási fedezettel rendelkező Audi A3 limuzint adnak át a nyár végéig a sportolóknak. A május 20-án rendezett programindító eseményen a MOB főtitkára, a két főtámogató partner – a Groupama Garancia Biztosító és a Porsche Hungaria –, valamint a Rio Klub képviselői adták át az autókat a kiválasztottak közül az első öt sporthősnek: Dudás Miklósnak (kajak-kenu), Joó Abigélnek (cselgáncs), Szász Emesének (vívás), Tobai-Sike Renátának (sportlövészet) és Ungvári Miklósnak (cselgáncs).

A Groupama Garancia Biztosító megalakulása óta elkötelezett támogatója az egészséges életmódnak és a hazai sportéletnek, jelenleg is több sportágat támogat szövetségi szinten. 2010 óta a Magyar Labdarúgó Szövetség, míg 2013-tól a Magyar Úszó Szövetség hivatalos biztosítója. 2014-től pedig Magyarország legmodernebb sport és szórakoztató komplexuma, a Groupama Aréna hivatalos névadó támogatója. A szövetségek mellett a Rio Klub lehetőséget teremtett számunkra, hogy olyan egyéni sportolókat is támogathassunk, akik a nyári olimpiai játékokon képviselik hazánkat, s közülük többen már elérték minden sportoló álmát, a dobogó legfelső fokát. Szeretnénk felhívni a figyelmet olyan kiváló, utánpótlást jelentő fiatalokra is, akik szintén éremesélyesként indulnak Rióban. Bízunk benne, hogy a Rio Klub gyémánt fokozatú támogatójaként hozzájárulhatunk a sportolók és egyben az ország sportsikereihez” – nyilatkozta Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

A Porsche Hungaria Kft. és az Audi márka a MOB-bal 3 éve megkötött megállapodását bővíti ki a sportolóknak most átadott autókkal. „Számunkra kiemelten fontos, hogy ezeket az autókat Magyarországon, Győrben gyártják, így egy világszínvonalú autó segíti a magyar sportolók olimpiai felkészülését” – hangsúlyozta Mátrabérci Sándor, az Audi márkaigazgatója.

Tóth Tamás, a Rio Klub elnöke beszédében elmondta: „Mi, akik a Rio Klubot létrehoztuk és működtetjük, hiszünk abban, hogy ezzel a személyes támogatással egy kicsit mi is részesei lehetünk a sikernek. Tesszük a dolgunkat annak érdekében, hogy Magyarország sporthősei diadalt arassanak a 2016-os nyári olimpiai játékokon is. Ugyanis ők hozzák nekünk a dicsőséget, ők azok, akikre minden magyar büszke. Értük dobban a szívünk!”

Fotó: Tóth László Rudolf

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/