/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozik a Volkswagen Golf GTD Variant

2015. január 30. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár először a Genfi Autószalonra viszi el élőben a legvadabb dízel és egyben kombi Golfot a Volkswagen, a cég már most bemutatta a spórolós családidegelő négykerekűt. A GTD lelke egy 184 lóerőt és 380 Nm-t produkáló gázolajos motor lesz.

A kelleténél előbb rántotta le a leplet legvadabb dízel-kombi Golfjáról a Volkswagen, ugyanis azt először a március elején esedékes Genfi Autószalonon vehetik közelről szemügyre az érdeklődők.

A Golf GTD Variant lelkét ugyanaz a 2.0 literes négyhengeres turbódízel adja, mint az ötajtósét, így a 184 lóerőt (135 kW) 380 Nm forgatónyomaték kíséri – ráadásul utóbbi 1750-től egészen 3250-es fordulatszámig. Ennek megfelelően a gyorsulás a méret- és tömegnövekedés miatt 4 tizedmásodperccel 7,9 szekundumra romlik, a végsebességről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó, de minden bizonnyal pár km/órával az ötajtós értéke (230 km/óra) alatt alakulhat majd. Bár ezek a számok sem rosszak, az igazi vonzerejét az egység fogyasztása adja a GTD-nek, ugyanis a kombi állítólag beéri 4,4 literrel százon.

A sportos kiadás persze külsejében sem hasonlít majd a mezei kombi Golfokra, ugyanis különleges lökhárítókat, dupla krómkipufogó végződést, méhsejtes hűtőrácsot, sötétebb hátsó lámpákat, már alaphelyzetben 17 collos  Curitiba – felárért a képeken látható 18 collos Nogaro – alufelniket, bi-xenon világítást, valamint 15 mm-es ültetést kap.

A belső teret a sportülések, az különleges varrás és kárpitozás, a fémbetétes sportkormány, a golflabdára emlékeztető váltógomb, illetve a fém pedálok teszik sportosabbá.

A németeknél már előrendelhető Golf GTD Variant 31 957 euróról (9,94 millió forint) indul, de 965 euró (300 ezer forint) ráfizetése ellenében az imént említett 18-as kerekek, pirosra festett féknyergek, vezetésmód-választó és sötétített ablakok is járnak az újdonsághoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/