/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a Föld leggyorsabb autója – videóval

2015. szeptember 28. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Londonban rántották le a leplet a planéta leggyorsabb négykerekűje címre pályázó Bloodhound SSC rakétaautóról. A nagyjából 135 ezer lóerő összteljesítményű csodajárgány végsebessége elérheti majd az 1600 km/órát.

Hamarosan végleges formát ölt a Bloodhound SSC, vagyis a Föld leggyorsabb autójának készülő guruló rakéta.

A londoni bemutatón az érdeklődők már megcsodálhatták a járgány külsejét és néhány adat is napvilágot látott. Például már azt is tudni, hogy jövőre válik tesztéretté a technika, melynek alapját egy Rolls-Royce EJ200-as repülőgép hajtómű és egy Nammo rakéta adja. A motoregyüttesnek akkora üzemanyagigénye van, hogy egy turbófeltöltős Jaguar V8-as motor látja el a pumpálás feladatát.

A hajtóművek összteljesítménye elérheti a 135 000 lóerőt, azaz közel 1000 megawattot, így elméletben akár az 1600 km/órás tempó is elérhető lesz. A szerkezet belsejében összesen hét darab tűzoltó rendszer, valamint három, egymástól független fékrendszer is helyt kap. Bár ultramodern kijelzővel is ellátják, ha az elektromosság befuccsolna, a Rolextől származó analóg műszereken lehet nyomon követni a történéseket. A rekorder projekt egyébként közel nyolc éve indult.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/