/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatták a Land Rover Discovery Sportot

2014. szeptember 03. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

A Land Rover leleplezte az új kompakt méretű Discovery Sportot, amely a Freelander utódjának tekinthető. A Discovery Sport az új Discovery család első tagja, a hagyományos Land Roveres erények mellett pedig a fő ütőkártyája, hogy 5+2 ülést kínál. A jövő év elején érkezik, orrában négyhengeres erőforrásokkal.

A Land Rover Discovery Sport egy igazán sokoldalú autó. Mindhárom üléssorban számtalan praktikus tárolási lehetőség, négy darab 12 voltos elektromos és hat darab USB csatlakozó áll az utasok rendelkezésére, akik így akár egyszerre is tölthetik elektronikus eszközeiket. Emellett ez az első olyan prémium kompakt szabadidő modell, amely 5+2 üléses kialakítással kerül a piacra. Az új, többlengőkaros hátsó futómű nemcsak a remek menetdinamikáról gondoskodik, hanem a második sor mögött egy tágas és rugalmasan alakítható teret is biztosít.

A dinamikus, hosszú rugóúton mozgó felfüggesztés, valamint az innovatív hátsó tengely kényelmes és könnyű vezetést biztosít közúton, miközben a Land Rover világhírű terepképességein sem esik csorba: a 25 fokos első, a 31 fokos hátsó és a 21 fokos középső terepszöggel, a Terrain Response technológiával, illetve a 600 mm-es gázlómélységgel büszkélkedő Discovery Sport kiemelkedik kategóriájából.

Mint minden új Land Rover modell esetében, a biztonság ennél a modellnél is kulcsszerepet játszott a fejlesztés során: az új Discovery Sport osztályelső gyalogos légzsákkal, automatikus vészfékezéssel, valamint korszerű, rendkívül erős acélból és könnyű alumíniumból készült karosszériával bír. A Discovery Sport továbbá szélvédőre vetített kijelzővel, új 8 colos érintőképernyővel ellátott infotainment rendszerrel, illetve dönthető és csúsztatható második sori utasülésekkel rendelkezik, amely funkció segítségével szinte tetszés szerint alakítható a belső tér.

A Discovery Sport négyhengeres turbófeltöltős benzin- és dízelmotorokkal kerül a piacra. Mind a kétliteres könnyűfém Si4 benzines erőforrás, mind pedig a 2,2 literes turbódízel stop-start technológiával, nagynyomású közvetlen befecskendezéses rendszerrel, alacsony súrlódású belső alkatrészekkel, illetve intelligens regeneráló töltéssel van szerelve a kiemelkedő teljesítmény és nagyobb üzemanyag-hatékonyság érdekében.

2015 során egy ED4 turbódízel egységgel fog bővülni a motorkínálat. Az új erőforrás CO2-kibocsátása várhatóan mindössze 119 g/km lesz. A vásárlók 9 fokozatú automata- és 6 fokozatú kézi kapcsolású sebességváltók, valamint két- és négykerék-hajtás között választhatnak.

A Discovery Sport a Land Rover Liverpoolban található, díjnyertes halewoodi üzemében készül majd, és 2015 elejétől kapható a világ 170 országában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/