Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bővülhet a Nissan crossover flotta

2012. március 20. 14:57   |   DG
címkék:  

A Genfi Autószalonon állították ki a Hi-Cross koncepcióautót, amely sorozatgyártású formában később bővítheti a Juke-Qashqai-Murano kínálatot. A hibrid hajtáslánccal szerelt Hi-Cross emellett azt is mutatja, hogy milyen lesz az új Nissan dizájn.

A Nissan jelentősen átdolgozott padlólemezére épülő Hi-Cross Concept hossza 4660 mm, szélessége 1850 mm, magassága 1670 mm, tengelytávja pedig 2780 mm. Ennek ellenére az autó három üléssorral rendelkezik, tehát hétüléses.

Formája a meglévő Nissan stílusjegyeket új elemekkel kombinálja. Az autó elején megjelenik a jellegzetes V-alakú hűtőrács, melyet a stílusos új első lámpák által alkotott világító keret övez. A lehetséges új design-nyelv is megmutatkozik, főképpen annak a merész, jellegzetes vonalnak a képében, amely a motorháztól indulva a karosszéria alsó pereméig húzódik, amelyet a D-oszlopnál ér el. A hétüléses belső térben a vezetőteret új, T-szárny alakú műszerfal határozza meg.

A Hi-Crossba hibrid hajtásláncot szereltek, amely a Nissan által kifejlesztett akkumulátorról táplált villanymotort egy 2 literes közvetlen befecskendezésű benzinmotorral kapcsolja össze. A motorok együtt egy 2,5  literes motor teljesítményét nyújtják, miközben a fogyasztás és a károsanyag-emisszió egy jóval kisebb erőforráséra jellemző nagyságú. 

Városi használat közben az villanymotornak és a lítium-ion akkumulátornak köszönhetően a belsőégésű motor gyakran leáll. A tengelykapcsolóval teljesen ki is iktatható, fékezés közben pedig hatékonyan visszatáplálja a rendszer az energiát. A sebességváltás feladatát egy új generációs, folyamatosan változó áttételű Xtronic szerkezet látja el, amely már önmagában 10%-kal takarékosabb a korábbi CVT-váltókhoz viszonyítva.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!