/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutális időt ért el a Nürburgringen a Porsche 911 GT3 – videóval

2017. május 06. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

„Ha gyors tudsz lenni a Nordschleifén, akkor a világ bármely pontján gyors leszel” – mondta Frank-Steffen Walliser, a Porsche Motorsport alelnöke, miután a frissített 911 GT3 több mint 12 szekundumot javított elődje idején, ezzel 7 perc 12 másodperc alatt körbe érve a pályán.

Szériaautók között az egyik legjobb köridőt érte el a Porsche 911 GT3 a Nürburgring közel 21 kilométeres szakaszán nemrég.

A német kupé 7 perc 12,7 másodperc alatt szaladt körbe a híres Zöld Pokol aszfaltján, mellyel 12,3 szekundumot vert közvetlen elődje idejére. Ebben segítségére volt az összkerék-kormányzás, a hétfokozatú PDK duplakuplungos automataváltó és a Michelin Sport Cup 2 abroncsai, no meg az ideális időjárási körülmények is.

Az autóban nem mellesleg egy tökéletesre fejlesztett 4.0 literes hathengeres boxermotor dolgozik 500 lóerővel, így az 1430 kilogramm tömegű autó 3,2 másodperc alatt katapultál százra, míg végsebessége eléri a 317 km/órát.

Az autógyártás folyamatos fejlődését jelzi, hogy a Nordschleifén elért köridejével a GT3 jelenleg a 11. leggyorsabb négykerekűnek számít, amibe olyan versenytechnikával megáldott járművek is beletartoznak, mint a Gumpert Apollo vagy a Radical SR8. A rekord itt tekinthető meg:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/