/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Duplakuplungos automataváltó a MINI-ben

2017. december 20. 11:00   |   Autoblog
címkék:  

A három és az ötajtós MINI, valamint a MINI Cabrio egyes modellváltozataihoz mostantól duplakuplungos, hétfokozatú Steptronic automataváltó is kapható, amely anélkül gyorsít, hogy egy pillanatra is megszakítaná a teljesítmény és forgatónyomaték leadást.

Az új váltó első ízben a három MINI modellsorozat meghatározott erőforrásaihoz válik elérhetővé, az alapfelszereltség részeként kínált hatfokozatú manuális váltó alternatívájaként. A két tengelykapcsolóval dolgozó új váltó élénk sebességváltási dinamikával fokozza a vezetés élményét, miközben az automataváltók összes kényelmi funkcióját is magában hordozza.

A MINI ügyfele a duplakuplungos automataváltót egy új fejlesztésű, elektronikus előválasztó karral vezérelheti, amely a hajtáslánc haladás (D), üres (N) és rükverc (R) állásba kapcsolása után minden esetben ugyanabba a központi pozícióba tér vissza. A váltó parkoló funkciója a P gomb megnyomásával kapcsolható be. A kivételesen sportos vezetési stílus és a manuális sebességváltás (M) érdekében aktiválható sport (S) üzemmód a haladás (D) állásba kapcsolt előválasztó kar balra billentésével érhető el. Az új technológia elektronikus vezérlőegysége a MINI központi navigációs rendszerével is együttműködik, miközben az erőforrás Start/Stop opcióját és a hajtáslánc vitorlázó funkcióját támogatva a modell üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását is csökkenti.

A technológia többek között azt is lehetővé teszi, hogy a sofőr anélkül váltson felfelé és gyorsuljon a kívánt sebességre, hogy egy pillanatra is megszakadna az erőforrásból érkező teljesítmény és forgatónyomaték leadása. Az automataváltó elektronikus vezérlőegysége még folyamatos padlógáz esetén is a másodperc törtrésze alatt, a vezetési szituáció szerinti legoptimálisabb fordulatszámnál kapcsolja be a hajtásba a következő fokozatot.

Mindezt a duplakuplungos automataváltó speciális szerkezeti felépítése teszi lehetővé. A technológia lényegében két váltót integrál egyetlen közös házba, a folyamatos teljesítmény-és forgatónyomaték-leadás pedig a két belső tengelykapcsoló precízen összehangolt működésével érhető el. Az egyik váltó a páros (2, 4, 6), míg a másik a páratlan (1, 3, 5, 7) sebességi fokozatokat és a rükverc állást kapcsolja, utazás közben így az egyik kuplung oldott, a másik pedig zárt. Egymást követő sebességváltások közben a két tengelykapcsoló felváltva, észrevétlenül kapcsolódik be a hajtásba.

Az automataváltó elektronikus vezérlőegysége folyamatosan elemzi a sofőr vezetési stílusát és – központi navigációs rendszerrel felszerelt modellek esetében – a MINI előtt álló útvonal sajátosságait. A technológia a gázpedál állását, az erőforrás aktuális fordulatszámát, a sebességet és az aktivált vezetési üzemmódot egyaránt figyelembe veszi. A váltó így a vezetési- és forgalmi szituációk hirtelen változásaira is gyorsan tud reagálni. Hajtűkanyarhoz vagy forgalmi csomóponthoz érkezve például a váltó automatikusan visszakapcsol egy fokozatot, hogy a motorfék erejével segítse a lassulást. Ha azonban az éles kanyart sorozatos egymásutánban több is követi, a technológia egészen addig nem kapcsol magasabb fokozatba, amíg a MINI az utolsó ideális ívet is el nem hagyja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/