/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly a Lamborghini

2016. január 24. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egyetlen modellnek köszönhetően olyan magas eladásokra tettek szert az olaszok, mint fennállásuk óta eddig még soha. Az összesen 3245 értékesített autóhoz az aranytojást tojó tyúk 2242 darabbal járult hozzá. De vajon melyik modell ez?

Míg az olaszok átlagautókat készítő márkái szenvednek, a sport- és luxusautó részleg sosem látott magasságokban szárnyal. A Ferrari folyamatosan javuló tendenciáján talán meg sem lepődünk, de amit a Lamborghini ért el növekedés címszó alatt tavaly, az minden képzeletet felülmúlt.

A fújtató bika fennállása óta először tudott 3000-nél több autót eladni egy évben – egészen pontosan 3245 példány talált világszerte gazdára, ami 28%-os javulást jelent az előző évhez és plusz 150%-ot 2010-hez képest.

Minden fontos régióban sikerült növelnünk az eladásainkat, főleg az amerikai és ázsiai rekordértékesítéseknek köszönhetően. A legfontosabb piacaink továbbra is az Egyesült Államok, Kína, de persze Japán, Nagy-Britannia, a Közel-Kelet, Németország is jelentős számunkra, és a jó hír az, hogy mindenütt növekedést sikerült elérnünk” – mondta Stephan Winkelmann, a márka feje.

Ami a modellek értékesítésének eloszlását illeti, a legsikeresebb autó a Huracán LP 610-4 lett a maga 2242 darabos eladásával. Mindemellett a modell értékesítésének első 18 hónapjában 70%-kal bizonyult sikeresebbnek, mint az előd Gallardo életciklusa ugyanezen időszakában.

Az idei év még sikeresebbnek ígérkezik, hisz Los Angelesben már bemutatták a hátul hajtó Huracán LP 580-2 variánst, valamint idénre várható a nyitott tetős száguldást ígérő Spyder LP 610-4, valamint Genfbe várható az extra exkluzív – Aventadoron alapuló – 40 példányos Centenario, mely a márka fennállásának századik évfordulójára készül és ára 2,2 millió euró (670 millió forint) körül lesz majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/