Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy kínai város külön parkolókat hozott létre a nőknek

2017. január 08. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Shenyang városa bekerülhet az autós történelembe az első, külön hölgyeknek fenntartott parkolók megvalósításával. A diszkriminatív ötlet hosszabb és szélesebb helyeket takar, melyeket rózsaszínnel jelöltek. Azt egyelőre nem tudni, hogyan lesz betartatva a szabály.

A gyengébbik nem autóvezetőinek sok panasza végre meghallgatásra talált a kínai Shenyangban, miután külön, csak a női sofőrök által igénybe vehető, rózsaszínnel jelölt parkolóhelyek kerültek kialakításra a városon belül.

Az érdekes megvalósítás a normál 6×2,5 méteres terület helyett 7,2×3,5 méteren teszi lehetővé a megállást összesen 10 helyen, amelyeket kamerákkal monitoroznak, így állítólag kiszűrhető, hogy valóban hölgyek állnak-e meg. A különleges, „istennő” felirattal ellátott helyek díja megegyezik a normál parkolókéval, így semmi plusz terhet nem jelent itt megállni.

További könnyítés, hogy az útpadka magasságát is csökkentettették, így a felnik sincsenek akkora veszélyben, mint a normál helyeken. Vajon melyik város fogja követni a kínai példát?


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!