/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy Maserati húzta, világrekord lett belőle

2018. február 20. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A brit hódeszkás Jamie Barrow már többször elhódította a leggyorsabbnak járó címet, most azonban önmagát felülmúlva elképesztő új rekordot állított fel. Ehhez egy szöges gumis Maserati Levante SUV volt a segítségére.

Jamie Barrow a befagyott St. Moritz tavon írta be magát ismét a Guinness Rekordok könyvébe, amikor a hódeszkáján közel 150 km/órás sebességet ért el, egy jármű által vontatva. Két évvel ezelőtt, ily módon már megközelítette a 100 km/órás sebességet, ám idén egy sokkal erősebb járművet sikerült szereznie. Egy Maserati Levante után kötötte magát, amelynek V6-os biturbó motorja 430 lóerőt ad le, a megfelelő tapadást pedig 4 mm hosszúságú szögekkel felvértezett Pirelli Scorpion téli gumik, s persze összkerékhajtás szavatolták.

A szabályok értelmében mindkét irányban menni kellett egy futamot – a Levanténak minden esetben körülbelül 400 méterre volt szüksége a felgyorsuláshoz és a biztonság megálláshoz. Az első futam alkalmával 151,57 km/órás sebességet mértek, míg második alkalommal 147,72 km/órát mutatott a berendezés. Ezeket átlagolva megszületett a 149,65 km/órás új Guinness világrekord. Jamie Barrow továbbra is a világ leggyorsabb hódeszkása.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/