/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy Mini futja a legjobb elsőkerekes időt a ringen – videóval

2014. október 19. 11:06   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindössze 7 perc 44 másodpercre van szüksége a Schirra Motoring által átalakított MINI JCW-nek ahhoz, hogy körbeérjen a Nürburgringen. Ám hiába ver 10 másodpercet az eddigi rekorder Renault Mégane RS-re, mivel átalakított gépről van szó, eredménye nem lehet hivatalos.

Egy némiképp módosított Mini John Cooper Works állította fel a Zöld Pokol legjobb elsőkerék-meghajtású idejét 7 perc 44 másodperccel. Ám mivel nem egy sorozatgyártású modellről van szó, így rekordja nem válhat hivatalossá. Pedig ez az eredmény jócskán – 10 másodperccel – felülmúlja az eddigi legjobb, Renault Mégane RS által elért 7 perc 54 szekundumos köridőt.

Ráadásul a Shirra Motoring által felpaprikázott óriás gokart utcán is használható, azaz rendszámozható. A német tuner emberei a gyárilag 211 lóerős (155 kW) 1.6 literes turbós négyhengeresből 290 paripát (213 kW) hoztak ki, amit megfejeltek egy Drexler önzáró differenciálművel, KW állítható gátlókkal és rugókkal, valamint egy szett Dunlop Direzza 03G abronccsal a jobb tapadás érdekében.

A belső térben sem maradt minden gyári állapotában, így például egy kisebb átmérőjű sportkormány, valamint Recaro Pole Position ülések váltották az eredetieket. Ezekkel, illetve még néhány egyéb könnyített alkatrész segítségével sikerült lecsökkenteni a Mini 1180 kilogrammos öntömegét mindössze 1005 kilósra.

Az alábbi videón látható az autó teljes köre a ringen:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/