/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy vadonatúj régi Ford Focus RS

2017. március 19. 12:40   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy mindössze 72 kilométert futott, előző generációs Focus RS-t készülnek elárverezni Angliában. A 305 lóerős szépségért legalább akkora összeget várnak, mint amennyibe az új modell kerül.

Klasszikusnak még aligha nevezhető a Ford Focus előző generációja, de 8 évesen 72 kilométerrel (45 mérföld) az órájában újnak talán igen.

Márpedig az utolsó elsőkerékhajtású RS-ről lévén szó, az autót hirdető ClassicCarAuctions úgy gondolja, ilyen futásteljesítménnyel és állapotban nem sok korábbi sport Focus maradt meg, így ez a kék példány érhet annyit, mint az új, igencsak népszerűnek bizonyuló összkerekes RS.

Legalábbis az előzetes becslések alapján 32-36 ezer fontért (11,36-12,8 millió forintért) találhat új otthonra hosszú álmából a szóban forgó hot hatch. Ez valamivel több, mint az alap harmadik generációs RS szigetország béli listaára (31 765 font, azaz 11 millió 276 ezer forint).

Az autó egyébként használatra kész: rendszámozott, valamint egy szervizt is ejtettek rajta 2016 októberében, arra valamiért még sincs magyarázat, miért nem használta a 2009-es megvásárlást követően a magát Ford fanatikusnak tartó brit házaspár.

Csak emlékeztetőül, a második szériás Focus RS változatát egy 2.5 literes öthengeres turbómotor hajtja, melynek maximális teljesítménye 305 lóerő, valamint 440 Nm. Ennek lévén álló helyzetből 100 km/órára 5,9 másodperc alatt képes katapultálni, míg végsebessége eléri a 263 km/órát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/