/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egyre többen keresik a crossovereket

2016. november 28. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A városi crossoverek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, mind a céges, mind a magánvásárlók körében. Mindez nem a véletlen műve, hiszen ezek az autók igazi státuszszimbólumnak számítanak, emellett könnyedén küzdik le az akadályokat városban és terepen egyaránt. „Az év első kilenc hónapjában közel 41 százalékkal több járművet értékesítettünk ebben a szegmensben, ami jól tükrözi a crossoverek növekvő népszerűségét” – hívta fel a figyelmet Szabó Emese, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Az elmúlt években számos új, vagy megújult modell jelent meg a kínálatban és a jövőben is folyamatos bővüléssel számol a SUV-ok terén a Duna Autó Zrt. A cég által forgalmazott modellek 25 százaléka ebből a kategóriából kerül ki. A közelmúlt legnagyobb sikerei közül az új, Esztergomban készülő Suzuki Vitara emelkedik ki vidám megjelenésével, kifinomult összkerékhajtási rendszerével, illetve kedvező árával. Nem csoda, ha a japán gyártó a tavalyi évhez képest több mint 125 százalékos növekedést ért el idehaza. Ebben a kategóriában a Hyundai Tucson is azonnal az élvonalba robbant be, meglepve ezzel a piaci szereplőket.

A keresett típusok közé tartozik még az idén bemutatott új Kia Sportage, mely azokat a vásárlókat célozza meg, akik a merészebb megjelenéssel és az igényes belső térrel rendelkező szabadidőautókat részesítik előnyben. „A Kia Sportage-éhez hasonló sikerekre lehet számítani például az új, hibrid hajtáslánccal rendelkező Kia Niro, vagy az új Seat Ateca esetében, de az új Peugeot 3008-as modellre is jelentős érdeklődés mutatkozik” – tette hozzá a Duna Autó Zrt. kereskedelmi vezetője.

Nem könnyű a döntés az első szabadidőautó kiválasztásánál, hiszen hatalmas kínálat áll rendelkezésre ebben a kategóriában. A korábbi márkatapasztalatok ugyanakkor hozzájárulhatnak a megfelelő döntés meghozatalához.  A crossoverek magas felépítésükből adódóan könnyedén leküzdik a városi akadályokat, így például a fekvőrendőröket, valamint a magas útpadkákat. Az ideális szabadidőautók számára ugyanakkor nem léteznek meredek emelkedők, továbbá kiváló tapadással és stabilitással rendelkeznek homokos, havas, illetve laza talajon is.

A SUV-ok ideális családi autók lehetnek, ugyanis a magasabb felfüggesztés és a megerősített karosszéria miatt nagyobb biztonságérzetet nyújtanak az utasok számára. Nem utolsósorban pedig nagyobb csomagtérrel rendelkeznek, így a hosszabb távú utazásokat is komfortosabbá varázsolhatják.

„Azt tapasztaljuk, hogy vásárlóink a magasabb felszereltségű modelleket részesítik előnyben. Fontos szempont továbbá a megfelelő biztonság és a kényelem. Emellett ma már szinte minden vásárló figyelmet fordít az alapvető vezetéstámogató rendszerek meglétére” – emelte ki Szabó Emese. Hozzátette: a legtöbb vásárló ragaszkodik a sávtartó rendszerhez, a lejtmenetvezérléshez és a visszagurulás gátlóhoz, de sokan választják a parkolássegítő asszisztenst is. Kedvelt komfort-kiegészítőnek számít még a sebességszabályzó, a navigáció, illetve a panoráma tető és újra divatossá váltak a krómdíszítések is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/