/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ennél aligha létezik szebb Mercedes

2017. április 11. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

A klasszikus autók által megszerezhető legnagyobb elismerés kétségkívül a Pebble Beach találkozó Best of Show díja. Jellemzően háború előtti európai kocsiknak ítélik oda, mint ez az 1928-as Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster. A Saoutchik karosszériás Mercedes az egyetlen fennmaradt példány a háromból és hamarosan elárverezik.

1523698

Ez az 1928-ban gyártott Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster az egyik legismertebb és legértékesebb háború előtti klasszikus. Csupán három darab készült belőle, s ma már csak ez az egyetlen példány létezik belőle. A híres Saoutchik cég karosszálta; szépségét és egyediségét a 2012-es Pebble Beach Concours d’Elegance seregszemlén a show legjobbja díjjal jutalmazták. Jellegzetességei a rendkívül alacsony szélvédő, a teljesen eltűntethető vászontető, valamint a vörös kígyóbőr utastér és fa műszerfal.

07-PB_2012_bestofshow_10

Az olajbáró Frederick Henry Bedford Jr. tulajdonképpen az 1929-es New York-i Autószalon standjáról vásárolta meg és családja tulajdonában maradt 75 évig. 2008-ban Paul és Chris Andrews vásárolták meg, s két évvel később átfogó restaurálásnak vetették alá. A Saoutchik roadster két évvel később, Pebble Beach-re készült el, ahonnét rögtön elhozta a legrangosabb díjat. 2013-ban pedig a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-n osztálya legszebb autójának választották.

10-PB_2012_bestofshow_14

Májusban ugyancsak a Comói-tónál jelenik meg, ahol az RM Sotheby’s aukcióján kalapács alá kerül. Az aukciós ház 6,5-8 millió euró közötti összegre számít, azonban megeshet, hogy ennél is többet fizetnek majd érte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/