/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ennél nincs biztonságosabb Mercedes

2016. február 29. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült a legelőkelőbb Mercedes golyóálló változata, amely a civil járművek között a legmagasabb, VR10-es védelmi szintet képviseli. A páncélozott Mercedes-Maybach S 600 Guard az acélköpenyes lövedékeknek és a különböző robbanóanyagoknak is ellenáll.

A Mercedes-Maybach S 600 Guard 20 centiméterrel hosszabb, mint a hosszú tengelytávú S-osztályos limuzin, 5453 mm hosszú. Ebből elsősorban a hátül ülők profitálnak, akik exkluzív fotelekben foglalhatnak helyet. Államfők és vezérigazgatók pedig még nem utazhattak ilyen kényelemben és biztonságban.

A Mercedes zászlóshajója a legmagasabb ballisztikus és robbanás elleni védelmet nyújtja a nem katonai járművek között, miközben első osztályú kényelmet és menetkomfortot nyújt. Ráadásul a golyóálló változatot kifejezetten nehéz megkülönböztetni a hagyományos modelltől; nem látszik rajta, hogy egy támadás után is képes saját kerekein elhagyni a veszélyzónát.

A Mercedes-Maybach S 600 Guard megfelel a legszigorúbb VR10 biztonsági előírásoknak. Ez kiköti, hogy a karosszériának és az ablakoknak ellen kell állnia egy támadófegyverből kilőtt acélköpenyes lövedéknek is. Az autó emellett ERV (Explosive Resistant Vehicles) 2010 minősítéssel is rendelkezik, tehát a robbanószerkezetek ellen is védelmet nyújt, detonáljon az a jármű mellett vagy alatt.

Az ablakok fixek, belső oldalukat pedig polikarbonát réteggel fedték be, így a repeszeknek is ellenállnak. A karosszéria pedig specifikus, integrált acél megerősítéseket kapott, számos helyen aramid és PE komponenseket is használtak a tökéletes védelem érdekében.

A Mercedes-Maybach S 600 Guard ára nettó 470 ezer euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/