/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ennyi volt a dízel Porschékből

2018. február 21. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Állítólag nem a dízelbotrány, hanem a vásárlói szokások változása miatt tette hűvösre dízelkínálatát a stuttgarti gyártó, így mostantól csak benzines vagy hibrid, illetve nemsokára tisztán elektromos modelleket vásárolhatnak a leendő ügyfelek.

Hivatalosan is beszünteti dízelmodelljei gyártását a Porsche.

A német prémiummárka az autocar értesülései szerint azért döntött így, mert a felhasználók környezettudatosabb életmód felé fordultak, melynek része a használt üzemanyag megválasztása is. Tehát a döntésnek elvileg nincs köze a Volkswagen házon belüli dízelbotrányához, bár a folyamatosan szigorodó emissziós értékek könnyen lehet, hogy ezt az áldozatot követelték a Porschétől.

Azonban azt sem szabad elfeledni, hogy az összes modell értékesítésének mindössze 15%-át sem érték el a gázolajos eladások, ezek nagy része is a már kevésbé nagy számokkal operáló európai piacon csapódott le, s bár az itteni ügyfelek elégedettsége is fontos, összességében túl sok érv szólt a hajtóanyag ellen.

A döntés azután vált világossá, miután a gyártó az új Cayenne dízelváltozata ellen döntött. Ezt követte a hír, hogy a Macan S Diesel és a Panamera 4S Diesel készítése is befejeződik. Aki alacsony fogyasztású, környezetkímélő stuttgarti autóra vágyik, annak innentől az elektromos hálózatról tölthető hibrid modellek felé kell fordulnia, de hamarosan érkezik az első teljesen villanyhajtással szerelt Porsche is a Mission E személyében (két elektromotorral, brutális hatótávval és menettulajdonságokkal), amely igazi Tesla rivális lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/