/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érkezik a BMW X6 rivális Mercedes

2014. április 21. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Közel hat évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Mercedes is felismerje az X6-ban rejlő potenciált, és végre előálljon saját koncepciójával a kupé terepjárók igen szűkös táborában. Most végre bemutatkozik a Concept Coupe SUV.

A Mercedes-Benz egészen a 2014-es Bejingi Autószalonig váratta a nagyérdeműt, hogy bemutassa saját elképzelését a BMW X6-os modell által megteremtett kupé terepjárók kategóriájában.

Az autó a gyár leírása alapján „érzéki, mint egy kupé – látványos, mint egy SUV”. Ezt úgy érték el a mérnökök, hogy a tető az egész karosszériához képest kellően alacsonyan húzódik – mindössze 1,75 méterre a földtől. Kétméteres szélessége ellenben a nagyautókat idézi, nem beszélve majd’ ötméteres hosszáról. A látványt tovább fokozzák a koncepcióra rakott 22 collos felnik a rájuk húzott 305/45 ZR22-es abroncsokkal.

A koncepción egyébként a sikeres múltat próbálták a futurisztikus high-tech kiegészítőkkel variálni, így került az 50-es évek Ezüst Nyilairól ismerős fényezés, valamint a teljesen LED-es első fényszórók egyszerre az autóra.

A lemezek alatt rejlő technikáról egyelőre inkább csak sejtések vannak, de az állandó összkerékhajtás (4MATIC), illetve a kilencfokozatú automataváltó már biztosra vehető. A motorok közül valószínű egy 3.0 literes duplaturbós V6 333 lóerővel (245 kW) és 480 Nm-rel – ez utóbbi 1400 és 4000 közötti fordulatszámon folyamatosan rendelkezésre áll. A tisztességes nyomatékot a fejlett számítógépes rendszer egy szempillantás alatt a tapadó kerékre fogja tudni adni. A futómű a legfejlettebbek közül való lesz légrugózással kiegészítve.

Bár a Coupe SUV egyelőre tanulmány, a pletykák szerint a csillagmárkások 2015 végéig előállnak a gyártásra kész modellel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/