/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érkezik Hollandia sportkocsija

2014. szeptember 20. 23:38   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A 622 lóerős Vencer Sarthe jövőre jelenhet meg az utakon. Már amennyiben elég potenciális vevőt csábít a szuperautó 84,5 millió forintos nettó vételára.

Bemutatták a hollandok a 2012-ben már beharangozott, ám végül csak 2015-re érkező sportautójuk, a Vencer Sarthe végleges, szériaérett változatát.

A Circuit de la Sarthe versenypályáról elnevezett csúcsgép meghajtásáról egy nyolchengeres, 6.3 liter lökettérfogatú, feltöltővel lélegeztetett benzinmotor fog gondoskodni 622 lóerővel (457 kW), valamint 838 Nm-es csúcsnyomatékkal. Ezen adatok tükrében nem csoda, hogy a hátsó kerekeit hajtó sportautó 3,8 másodperc alatt futja álló helyzetből a 100 km/órát, miközben akár 338-cal is képes száguldani.

Az egyedi megjelenésű négykerekű belsejét a szénszálas műanyagok és alcantara bevonatok uralják, és nem kell lemondani olyan extrákról mint a multifunkciós színes monitor, a digitális klíma, vagy a kulcs nélküli indítás. A sofőr az erőt egy hatsebességes manuális váltón keresztül továbbíthatja.

A szénszálas alkatrészek tömkelegéből megépített kocsi 1390 kilogrammos tömegéből első tengelyére mindössze 45% nehezedik, amihez borzalmasan fejlett, elől-hátul többlengőkaros felfüggesztés társul, így a kanyarvétellel és a fékezéssel biztos nem lesznek gondok. Méreteit tekintve nem épp apróság: 4515 mm-es hosszához (és 2791 mm-es tengelytávolságához) 1984 mm-es szélesség társul, amik mellett az 1190 mm-es magasságnak köszönhetően elég laposnak hat a közlekedés többi résztvevőjéhez képest.

Aki szeretne egy példányt magáénak tudni, jobb, ha felkészül, hogy mindössze havi egyetlen darab fogja elhagyni a gyártósort, ráadásul minimum 270 882 eurós, azaz 84,5 millió forintos nettó vételáron.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/