/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Európába jön a Shelby Mustang

2015. január 20. 21:30   |   Autoblog
címkék:  

A Shelby American bemutatta első globális izomautóját, az új Mustang Shelby GT-t, amely az új, Európában is kapható Mustang GT-n alapul. A 627 lóerős gépre már le lehet adni a rendeléseket, az első kiszállítások pedig az év második felében lesznek.

A Shelby GT-t 2007-ben fejlesztette ki a Ford, Carroll Shelby és a Ford Racing divízió. Az izommodell azonnal nagyon népszerűvé vált a típus kedvelőinek körében, két év alatt körülbelül 8000 darabot adtak el belőle. Azután a GT eltűnt a kínálatból és csak öt évvel később került vissza a Shelby American palettájára. Most pedig az új generációs, immár a világ minden pontján árult Mustangból is elkészült a Shelby GT verzió.

Elődjéhez hasonlóan az új Shelby GT-t is Ford Racing alkatrészekkel hozták formába. Többek között a kompresszor készlet, a felfüggesztés és a hátsó tengely is a cég terméke. Emellett módosítottak a váltó áttételén, kovácsolt Weld Racing felniket tettek fel Michelin gumikkal, előre Wilwood féktárcsákat szereltek hatdugattyús nyergekkel, a kipufogórendszert pedig a Borlától rendelték meg.

A Mustang megjelenését új, légnyílásokkal tarkított és megemelt karbon motorháztetővel, valamint kétrészes karbon diffúzorral tették agresszívabbá, de az egyedi alumínium hűtőrács is kiemeli a kocsit a tömegből. Mindez nem véletlen, a V8-as motor a kompresszornak köszönhetően ugyanis 627 lóerőt présel ki magából.

Az új Shelby GT a Ford értékesítési hálózatán keresztül rendelhető meg. Az átalakítás ára az alapautón felül 39 995 dollár. Mindegyik példány bekerül a Shelby American regisztrációs adatbázisába, igazolva az eredetiséget.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/