/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Felfrissült és megerősödött a Kia Soul

2016. szeptember 26. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Időszakos frissítésen esett át a Kia Soul, melynek keretében kívül-belül korszerűsödött, új biztonsági és infotainment berendezéseket kapott, motorpalettája pedig új turbómotorral bővült. A cee’d GT és pro_cee’d GT modellekből ismerős 1,6 T-GDI erőforrás közel 200 km/órás végsebességet biztosít a Soulnak.

K_5634Soul

Az 1,6 literes közvetlen befecskendezéses turbómotor 201 lóerőt ad le és egy hétfokozatú duplakuplungos váltóművön keresztül az első kerekeket hajtja meg. A sofőr hangolhatja is a hajtásláncot, a normál mellett Eco és Sport menetmódokat is választhat.

A Soul 1,6 T-GDI átlagon felüli teljesítményét a külső megjelenésben is kifejezésre juttatták. Mindenekelőtt sportosabb kinézetű lökhárítót kapott, amelyet szellős, méhsejt mintázatú rácsozással láttak el. Hátul dupla kipufogóvég mered a szabadba, a felnik pedig 10-küllős dizájnúak és átmérőjük 18 hüvelyk. Az első lökhárítón és az oldalküszöbökön piros csík hűzódik.

A Soul 1.6 T-GDI kabinjában fekete szövet/bőr üléseket találunk, amelyeket narancs szegélyvarrás díszít. Az alul lapított sportkormányon, a váltókaron és egyéb helyeken is visszaköszön a narancs szín.

K_5635Soul

Természetesen a többi Kia Soul modell is módosult. Átrajzolták a lökhárítókat, a fényszórók immár bi-xenon kivitelben, LED-es nappali világítással is elérhetők, és a Kia jellegzetes tigrisorr hűtőmaszkján is csiszoltak a tervezők. A hátoldalon új a ködlámpák elhelyezése. További újdonság a fényes fekete kerékjárati ívek, amelyek mostantól minden modellt jellemeznek.

Az új technológiák között megtaláljuk a Kia új generációs, 5, 7 vagy 8 colos átmérőjű érintőképernyővel ellátott infotainment rendszerét, amely Apple CarPlay és Android Auto funkcióval és tolatókamerával érkezik. Immár hátul is van USB csatlakozó, s az első utasülés is rendelhető motorosan mozgatható kivitelben. A vezetői asszisztens rendszerek köre is bővült, a korábbiakhoz csatlakozott a holttér-figyelő és a mögöttes forgalomba figyelmeztető rendszer.

A frissített Kia Soul forgalmazása az év végén indul Európa-szerte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/