/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Felfrissült a Volvo XC90

2011. szeptember 29. 18:53   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo finoman átkozmetikázta sikeres szabadidő-autóját, az XC90-et. A változtatások szinte észrevehetetlenek, de kétségtelenül javítottak az autó színvonalán.

Az új nappali menetfény karakteresebbé teszi az autó orrát, az áttervezett ezüstmetál lökhárító és az ezüst tetőkeretek pedig valamennyi változatnál az alapfelszereltséghez tartoznak. Az ajtók alsó szegélyei is megújultak. Az új hátsó lámpák immár kettős fénysorokkal, LED-es féklámpákkal és borostyánsárga fényt kibocsátó, ezüstszínű irányjelző izzókkal rendelkeznek. A hatküllős, 18 colos, matt ezüst alumínium keréktárcsák szintén az új felszereltség részét képezik.

A Volvo tervezői számos apró átalakítást végeztek az utastérben is, amitől az exkluzívabb benyomást kelt. Ezek közé tartozik a háromküllős kormánykerék, az alumínium díszítőelemek és a fehér színnel megvilágított, a klasszikus karórák mutatói által inspirált műszerek is. A csomagtérajtót – amely egy felső és egy alsó részből áll – mostantól egy új, a színvilággal harmonizáló, bőrből készült fogantyú díszíti, emellett a csomagtérrolót is újratervezték. A hét ülés az alapfelszereltség részét képezi. Valamennyi utasülés lehajtható, így könnyedén alakítható ki egy teljesen sík raktér. A zenelejátszás ezentúl a rendszerhez csatlakoztatott, Bluetooth adatátvitelre alkalmas hordozható zenelejátszón keresztül is lehetséges.

Az XC90 modell továbbra is elérhető Executive változatban, amelyben a kényeztető luxus érzését fokozza a számos különleges funkció, például a puha bőrülések szellőző- és masszázsfunkciója, valamint a még finomabb kidolgozás és a még különlegesebb részletek. Létezik R-Design kivitel is, amely a hangsúlyt a sportos jellegre helyezi. A különleges futómű mellett újratervezték az üléshuzatokat, a díszítő betéteket és az ajtókárpitokat is, valamint az autót új, 19 colos felnikkel szerelték fel.

A motorpalettát továbbra is három erőforrás alkotja. Egyedüli benzinesként a soros hathengeres, 3,2 literes szívómotor 243 lóerőnyi teljesítményt és 320 Nm maximális nyomatékot ad le. A turbódízelek öthengeresek és 2,4 liter a lökettérfogatuk. A 200 lóerős és 420 Nm nyomatékú D5 hajtómű szériában összkerékhajtással párosul. A D3 turbódízel motor 163 lóerőt és 340 Nm nyomatékot ad le és csak elsőkerék-hajtással rendelhető. Szabványos fogyasztásuk 8,3 és 8,2 l/100 km.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/