/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Felpezsdíti a piacot az új Citroën C3

2016. június 30. 10:50   |   Autoblog
címkék:  

A Citroën bemutatta az új C3-at, megújítva legnépszerűbb modelljét, amelyből 2002 óta több mint 3,5 millió példányt értékesített. A C3 színes személyiségével, életteli megjelenésével fittyet hány az elcsépelt megoldásokra. A merész stílushoz pedig gazdag személyre szabási lehetőségek társulnak. Az utastérben a kényelemé a főszerep és a korszerű internetalapú technológiák sem hiányozhatnak.

Az új Citroën C3 merész dizájnjával és jellegzetes karakterével első pillantásra felhívja magára a figyelmet. Azonnal ráismerni: a kategóriában uralkodó sztereotípiákat kerülve megőrizte elődje kerekded vonalait, ám nagyobb dinamizmussal ruházta fel azt. Vérbeli Citroën: méretei és arányai egyedi, azonnal felismerhető sziluettet eredményeznek.

A megemelt orr-rész robusztus hatást kelt, és a karosszéria vonalvezetése kiegyensúlyozott összképet nyújt. Az egységes, letisztult formákat erőteljes grafikus elemek teszik még hangsúlyosabbá. A két szinten elhelyezett jellegzetes Citroën világítótestek kiemelik az autó „tekintetét”, és ráirányítják a figyelmet a magas motorháztetőre. A márkaemblémából kiinduló dupla krómcsík a gépjármű teljes szélességében egészen a LED-es nappali menetjelző lámpákig húzódik. A ködfényszórókat színes betétek keretezik.

Oldalnézetben a fekete szélvédőkeret tartotta „lebegő” tető vonja magára először a figyelmet. Az oldalablakok alsó pereme a megemelt motorháztető vonalát követi. A töretlen felületek a piac legnagyobb átmérőjű (640 mm) kerekeit rejtik.  A C3 egyedi jellegét erősítő nagy kerekek a kényelmet is növelik, hiszen még 17” változatban is megmarad az abroncs oldalfalának magassága. A kerékdobok sárvédő-szélesítést is kaphatnak. Az autó hossza 3,99 méter, szélessége 1,75 méter, magassága pedig 1,47 méter.

Az Airbump betétek sajátos grafikai elemként nemcsak a karosszéria védelmét szolgálják, de a jármű stílusát is karakteresebbé teszik. A karcolásbiztos felület alatt rejlő légbuborékok ütéstompító hatással rendelkeznek. A hőre lágyuló poliuretánból (TPU) készült védőelemek ellenállnak a nap, a víz, az elöregedés vagy a karcolások jelentette mindennapi megpróbáltatásoknak. Az Airbump védőelemek 6 levegőkapszulából állnak, és az ajtók – különösen városban sérülékeny – alsó részét védik. Hátulra is jutott védőzóna. Újak a háromdimenziós hatású hátsó lámpák.

Az új C3 külső színvilága kéttónusú: a kilencféle karosszériaárnyalathoz (hófehér, Perla nera fekete, Shark szürke, alumíniumszürke, rubintvörös, mandulazöld, kobaltkék, Orange Power és homokszín) háromféle tetőszín (opálfehér, fekete, ralipiros) társul, ami mintegy 36-féle színkombinációt tesz lehetővé. Így a hagyományosabb árnyalatokat fel lehet dobni egy színes tetővel, vagy fordítva, egy divatosabb, feltűnőbb karosszériaszínt jól kompenzálhat egy visszafogottabb tetőárnyalat. A számtalan kombináció is része az új C3 modern, életteli stílusának.

Az egyedi kialakítás lehetősége azonban nem pusztán a két szín kiválasztására korlátozódik. A tető színe az egységes és karakteres megjelenés érdekében több helyen is visszaköszön az új C3 külsején. Elöl a ködfényszórók díszítőelemén, oldalt az Airbump védőelemek kontúrjain, a tükörházakon és a hátsó háromszögablakon jelennek meg az ismerős színfoltok, melyek nagyban hozzájárulnak a gépkocsi egységes megjelenéséhez.

Az új C3 utasterét a tervezők mintegy otthonunk meghosszabbításaként képzelték el, olyan helyként, ahol jól érezzük magunkat, és fel is tudunk töltődni. A beltér ennek megfelelően barátságos, modern, kényelmes és felhasználóbarát. A térkialakítás és az anyagválasztás tekintetében olyan területekről merít ihletet, mint az építészet, a belsőépítészet vagy a lakberendezés. A térérzékelést meghatározza a jellemzően vízszintes tagolás, azon belül is a jármű teljes szélességében húzódó, egy tömbből faragott műszerfal. A műszerfalat széles csík szeli ketté, ami tovább tágítja a teret, és egyedi karaktert kölcsönöz az utastérnek. Felületi kiképzése az ügyfél kívánságának megfelelően többféle lehet – fényezett, szövet, vagy műanyag borítású, díszöltéses, vagy sima, krómozott vagy színes dekorelemekkel díszített –, és nagyban hozzájárul az igényes belső kivitelhez.

Az utastérben négyféle belső kivitel közül lehet választani. A különbség elsősorban a műszerfallal harmonizáló speciális üléskárpitokban keresendő. A szériakivitelt letisztult dizájn jellemzi, melyben sárga díszöltésekkel feldobott semleges színű kárpit dominál. A Metropolitan Grey kivitel a világos utastér mellett teszi le a voksát. A világos, ragyogó színek és a műszerfalon is visszaköszönő meleg hatású textíliák harmonikus egységet alkotnak. Az Urban Red kivitel a dinamizmus jegyében a sötét és élénk színek kontrasztjára épít. A műszerfalbetét bevonatán piros díszöltések láthatók, és körülötte is piros szegély húzódik. A Hype Colorado kivitel igényes, puha tapintású anyagaival és a speciális megmunkálással már a luxuskategória felé kacsintgat. Ehhez a kivitelhez kétszínű kormány tartozik.

Az új C3 tervezői különösen nagy gondot fordítottak az ülőhelyekre. A széles, nagy ülések nemcsak rendkívül kényelmesek, hanem modern stílusukkal is kitűnnek. Kényelmes támaszt nyújtanak a deréknak, és a választott anyagoknak, valamint a rugalmasabb szivacsoknak köszönhetően komfortszintjük a legjobbakéval vetekszik. A puhább szivacsok egyben az út egyenetlenségeit is jobban szűrik, és nagyobb menetkényelmet biztosítanak. A csomagtartó 300 literes.

A beltérben újdonság a ConnectedCAM Citroën. A csatlakoztatott, nagy látószögű (120°), 2 millió pixeles, full HD kamera GPS-szel és 16 GB memóriával rendelkezik. A közvetlenül a belső visszapillantó tükör mögött elhelyezett eszköz felveszi, amit a vezető maga előtt lát. A vezető egy gombnyomással lefényképezheti, amit lát, és a fotót megoszthatja a közösségi oldalakon. Különleges tájak, naplementék stb. képei tárolhatók így el a memóriában. A gomb hosszan tartó lenyomásával max. 20 másodperces videofelvétel készítésére is lehetőség van, amelyet az autó leállítását követően szintén meg lehet osztani. Ütközés esetén a felvétel automatikusan elindul, és összesen 1,5 percnyi anyag rögzítését teszi lehetővé.

Az új C3 erőforrásai között hatékony és gazdaságos, legújabb generációs PureTech benzinmotorok és BlueHDi dízelmotorok találhatók. A háromhengeres PureTech 68, 82 és 110 (Stop & Start) benzinmotorokhoz és a BlueHDi 75 (Stop & Start), illetve BlueHDi 100 (Stop & Start) dízelekhez is kézi váltó társul. Nem sokkal a bevezetést követően az automata EAT6 váltó is megjelenik majd a kínálatban.

Emellett a C3 számos hasznos vezetéstámogató, biztonsági és kényelmi berendezéssel, illetve szolgáltatással is rendelkezik, melyek megkönnyítik a mindennapokat és hozzátesznek a vezetési élményhez. Az autóba új generációs Connect Nav navigációs rendszert építettek, amely hangvezérléssel vagy a 7 colos érintőképernyőn keresztül működtethető. A Mirror Screen technológia jóvoltából a csatlakoztatott okostelefon a központi képernyőre tükrözhető. Így elérhetővé válik a multimédiás tartalom, és a vezető az érintőképernyőn keresztül közvetlenül és egyszerűen tudja vezérelni az okostelefonját és a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat. Ezen kívül elérhető többek között tolatókamera, visszagurulás-gátló, sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, továbbá holttér- és fáradtságfigyelő is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/