/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Fényképezőgéppé vált az új Volvo XC60

2017. július 07. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A kiemelkedően biztonságos prémium autókat gyártó Volvo és Barbara Davidson háromszoros Pulitzer-díjas fényképész és alkotóművész példa nélküli művészeti kísérletre vállalkozott: a világon elsőként különleges fényképsorozatot készítettek az új Volvo XC60 biztonsági rendszereinek fedélzeti kamerái segítségével.

Korábban soha nem használtak fényképezőgépként automobilt. Davidson mintegy harminc felvételt készített az XC60 fedélzeti biztonsági kameráival; a képek teljesen újszerű nézőpontból ábrázolják a dán fővárost, Koppenhágát.

A sorozatot a héten a londoni Shoreditch kerületben, a Canvas Studios Galériában állították ki, majd nemzetközi körútra indul, amelynek során még az év vége előtt számos országba, köztük a tervek szerint Magyarországra is ellátogatnak a felvételek.

„A kollekció szerepe kettős. Egyrészt betekintést enged egy európai nagyváros mindennapjaiba, annak teljes pompájában; másrészt pedig rávilágít azokra az összetett környezetekre, amelyekben élünk. A Volvo XC60-hoz hasonló autók a kamerák és egyéb fedélzeti érzékelők segítségével teszik biztonságosabbá az életet a gyalogosok és a városi közlekedés egyéb résztvevői számára.” – mondta Davidson. „Projektünk kapcsolatot teremt a művészet és a biztonság között, rávilágítva a modern technológia előnyeire.”

Az Emmy-díjjal kitüntetett, többszörös Pulitzer-díjas Barbara Davidson, a Los Angeles Times egykori fotósa a Volvo márkával szerzett korábbi tapasztalatai alapján vállalkozott a közös munkára.

„Nagyon is személyes kapcsolat fűz a Volvóhoz. Tinédzserként szenvedő alanya voltam egy súlyos közúti balesetnek. Az autó felborult, ami normális esetben végzetes következményekkel járt volna. Később elmondták, hogy csak azért éltem túl a balesetet, mert Volvóban utaztam.” – emlékszik vissza Barbara Davidson.

Évente több mint 1,2 millióan veszítik életüket közlekedési balesetben világszerte. A Volvo közlekedésbiztonsági szemléletének alapját valós balesetek adják, amelyeket 1970 óta behatóan tanulmányoznak a márka közúti baleseti kutatócsoportjának (Haverikommission) szakemberei. Az így létrehozott, páratlanul értékes adatbázis birtokában a Volvo közlekedésbiztonsági mérnökei szisztematikusan arra törekednek, hogy minimalizálják vagy teljesen kiküszöböljék a potenciálisan halálos kimenetelű balesetek bekövetkezésének az esélyét.

A svéd autómárka elsőként 2008-ban, az első generációs XC60-hoz kínálta alapfelszerelésként City Safety névre keresztelt autonóm vészfékezési rendszerét. A rendszer csak Svédországban bizonyítottan akár 45 százalékkal csökkentette az ütközések előfordulásának számát.

Az új generációs Volvo XC60 három olyan vadonatúj biztonsági funkciót vezetett be, amelyek szükség esetén a kormányzásba beavatkozva segítik a vezető munkáját. Az úttörő City Safety rendszert új Steer Assist (kormányerő-rásegítés) funkcióval egészítették ki. Az Oncoming Lane Mitigation névre keresztelt új biztonsági rendszer kormányerő-rásegítéssel igyekszik elkerülni a frontális ütközést, míg a Volvo holttérfigyelő rendszere mostantól szintén Steer Assist funkcionalitással mérsékli a sávváltás során felmerülő ütközési kockázatot. Mindennek köszönhetően az új XC60 az egyik legbiztonságosabb szabadidőjármű az egész világon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/