/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

GPS nélkül is megjegyzi a hazautat az autó

2013. február 17. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Egészen olcsó lehet az önmagát vezető autó “robotsofőri” képességét biztosító brit technika, akár 100 fontra (35 ezer forintra) is lemehet az ára – jövendöli Paul Newman, az Oxfordi Egyetem professzora.

A brit egyetemen olyan rendszert fejlesztettek ki, amelyhez nem szükséges GPS segítsége, hanem lézerekkel és kamerákkal jegyeztetnek meg az autóval tetszőleges útvonalakat. Amikor ismét arra jár a kocsi, a rendszer felismeri az útvonalat, és felajánlja, hogy átveszi a vezetést.


Az automatikát a fedélzeti számítógép képernyőjének megérintésével lehet bekapcsolni. A kikapcsolás is egy pillanat műve: elég a fékpedálra lépni, és máris visszaadja a robotsofőr a vezetést. A rendszer jelenleg 5 ezer fontba (1,75 millió forintba) kerül, de Newman szerint reális, hogy ennek az ötvenedére zsugorodhat idővel az ár.

Az önvezető kocsi képességeit valódi forgalomban még nem tesztelték, egyelőre csak egy külön erre a célra megépített pályán ellenőrzik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/