/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Gyorsabb a Bugatti Chiron a Le Mans-i versenyautóknál

2016. június 26. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Új sebességrekordot ért el a múlt héten a Bugatti új szupersportautója. A Chiron közel 380 km/órás tempóval szaggatott a pálya leghosszabb egyenesének végén, amire még egyetlen utcai autó sem volt képes a híres aszfaltcsíkon.

Újabb komoly elismerést gyűjtött be a múlt hétvégén a Bugatti legújabb sportkocsijával.

A Veyron után a Chiron is sebességével hódít, ám ezúttal nem a maximális csúcstempó, hanem egy adott pályán elért legmagasabb érték, konkrétan a Le Mansi Circuit de la Sarthe versenycsíkon megfutott 380 km/órás sebesség miatt került reflektorfénybe.

Ez ugyanis olyan magas érték, amit a 24 órás verseny során egyetlen résztvevő sem tudott elérni. Persze tudjuk, hogy a megmérettetésen szereplő autókat a tökéletes kanyarvétel érdekében nagyobb leszorítóerővel járatják, így végsebességük ugyan csökken, viszont úgy tapadnak az íveken, mintha sínen mennének – ám ez mit sem von le az utcai versenyautó érdemeiből, ráadásul még a 420 km/órás végsebességet sem közelítette meg, amire állítólag valóban képes a négykerekű.

A brutális árcédulával – mintegy 2,5 millió eurós alapárral – bíró kupé egyébként egyelőre sikeresnek nevezhető, hisz az 500-asra tervezett darabszámból már 200-at előrendelésben értékesített a cég.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

mansell
2016-06-26 - 13:30

P1-es gepektol 30 mp-t kapna legalabb a 13,6km-es koron.


*/