/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Használt Lexus eladó 174 millió forintért

2014. november 08. 20:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy Lexus LFA Nürburging Edition várja új tulajdonosát az Egyesült Királyságban potom 440 ezer fontért. A gyönyörűség ára nem véletlen, ugyanis csupán 50 darab készült belőle.

Akik szeretik a ritka és feltűnő kocsikat, azok most nagyot alakíthatnak a Lexus LFA Nürburgring kiadásával, melyet 440 ezer fontért, azaz nagyjából 174 millió forintért lehet megvásárolni Angliában.

A kocsi különlegessége, hogy az 500 darabos alap LFA szériához képest a Nürburgring változatból csupán 50 gördült le a futószalagról, továbbá orrába épített 4.8 literes V10-esét a gyári alap 560 lóerőről 570-re tornázták fel a japán mérnökök. Ennek segítségével a százas sprintet 3,7 másodperc alatt tudja le, valamint meg sem torpan egészen a 325 km/órás végsebességig, miközben végigkíséri a sofőrt a hátborzongatóan mesés, Yamaha által behangolt kipufogó muzsikája akár 9500-as főtengelyfordulat mellett.

Ám nem csak a V10-es kapott némi pluszt, hanem az LFA Nürburging Edition külseje is eltér az alapétól: szénszálas toldattal ellátott első lökhárítója és fix hátsó szárnya mellett kerekei is mutatják, hogy itt valami többről van szó. Ezek mellett a futóművet is áthangolták a japán mérnökök, s 1 cm-rel közelebb ültették a kocsit a földhöz, amit a hatsebességes szekvenciális váltó 0,15 szekundumos kapcsolási idejével fejeltek meg – ez 0,05-tel gyorsabb a sima LFA-énél. Így egyáltalán nem csoda, hogy az autó könnyedén teljesítette 7 perc 14,64 másodperc alatt a híres Zöld Pokol több mint 20 kilométeres körét.

A képeken látható példányt egyébként 2012-ben gyártották, és eddig 10 008 km-t tekertek órájába, úgyhogy tökéletes állapotnak örvend.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/